Извивката на дупето е секси, не размерът

| от MamaMia, по Huff post |


Напоследък може да ви е направило впечатление, че големият задник вече не е бреме. Напротив, той е придобивка, която се носи с гордост и даже се подречтава. Мадам Кардашиян и други хубавици с вид на султански фаворитки, ни убеждават, че най-сетне големият задник получава заслуженото уважение. Всъщност нещата стоят малко по-иначе и онова, което хвърля мъжете в екстаз, не е размерът, а извивката на дупето.

Наблюдението е потвърдено от изследване на Университета Остин в Тексас. Група мъже на възраст от 17 до 34 гледали различни снимки на женски силуети и така се стигнало до отриването на очевидното – не големината играе важната роля, а извивката на гръбначния стълб. Т.е. жена с малък, но плосък задник, е по-малко привлекателна от такава с пухкаво, но добре оформено дупе.

Сигурно сте чели и другаде, че мъжете напълно несъзнателно правят оценка на репродуктивното оборудване на жените, които ги заглеждат. Т.е. без да съзнават, си задават въпроса дали жената е в състояние безпроблемно да забременее и да износи плода. Търси се определено съотношение между талия и ханш, например. Също така пухкавите устни, буйните коси и плътният глас загатват за фертилност.

Съответната гръбначна извивка изпраща на мъжкия мозък сигнал, че дамата е в състояние да износи бременността си хармонично. Женският гръбнак е по-дълъг и по-гъвкав от мъжкия и основната причина е в бременността. Гъвкавият гръбнак при жените по-лесно се извива, позволявайки на растящия плод да си намира място. По тази причина, жените с вирнати дупета, създават впечатление, че по-лесно биха износвали бременност, а освен това, че се справят по-лесно със събирането на храна – понеже тези неща имат и еволюционно обяснение и датират от времената когато хората са се делили на ловци и събирачи.

Според авторите на изследването пък, това е доказателство, че представите ни за това кое е красиво и кое не толкова, се оформят от вътрешна логика, а не на случаен принцип.


Повече информация Виж всички