Мъж използва ChatGTP за разговор с над 5000 жени в Tinder. И си намери половинка

| от Mamamia |


В края на януари миналата година московчанинът Александър Жадан се похвали в платформата Х, че е защитил дипломната си работа, написана благодарение на ChatGPT.

Нещо повече, той обясни подробно и процеса на работа си с бота.

Сега, година по-късно, Жадан отново нашумя, както в Русия, така и в западните медии, с признанието си, че е дал задача на ChatGPT на ОpenAI да му служи като асистент по срещите в приложението за запознанства Tinder, за да намери жената за себе си.

В момента Александър живее с половинката си Карина Вялшакаева, на която даже е предложил брак.

Карина е неговото най-успешно „съвпадение“ в Tinder, намерено именно благодарение на ChatGPT.

След като Александър приключва с двугодишна връзка през 2021, той решава да си търси приятелка в Москва и Санкт Петербург чрез  Tinder.

Но писането на съобщения и организирането на срещи му се струва прекалено трудоемко, а и срещите на живо не му се получават („пие много, има скованост, има емоционални колебания“, както описва цялата история той).

Така Александър решава да програмира изкуствения интелект на ChatGPT да свърши „досадната работа“, свързана с първоначалното общуване.

Чрез бота, той успява „да разговаря“ с 5 239 жени в Tinder, организира си 100 срещи на живо и най-накрая намира жената за себе си в лицето на Карина.

В началото изкуственият интелект бързо научава неговите интереси, започва да пише в неговия стил и му организира лични срещи през Google Calendar.

Жадан дори обучава програмата да изпраща лайкове в Tinder на жените, които съвпадат с неговите предпочитания. AI също така филтрира профилите, според това дали на снимките има алкохол или не и сортира зодиакалните знаци, които не допадат на Александър.

В първите си версии, ChatGPT успява да изпраща съобщения и да поддържа разговора, но се получават и бъгове.

Сред смешните ситуации е, когато ботът пита жена още в първите съобщения дали иска „дълга разходка в гората“. Друг път ChatGPT урежда среща на Жадан, обещавайки на жената, че той ще носи шоколад и цветя. Но Александър не е наясно с обещанието и се появява на срещата без подарък и съответно жената се отдръпва.

С новите версии на чата на ОpenAI – GPT-3, 3.5 и 4 търсенето започва да става все по-добро и точно.

В крайна сметка дейтинг-асистентът на Александър успява да сведе над 5000-те опции за връзка само до една.

Вижте още:

Ще „изяде“ ли изкуственият интелект хляба на пишещите?

С Карина се запознават през декември 2022 и през първите няколко месеца на запознанството тя говори основно с ChatGPT, като изобщо не е наясно с това. След няколко лични срещи с нея обаче Жадан решава да спре ChatGPT и връзката продължава офлайн. Няколко месеца по-късно двамата заживяват заедно.

Междувременно програмата, която вече е научила в детайли предпочитанията на Жадан, го съветва да направи предложение за брак на Карина.

Александър решава, че ChatGPT халюцинира, защото никога не са говорили за брак. Оказва се, че някъде в разговорите Карина е споделила, че няма против да отиде на нечия сватба. A AI е разбрал, че тя предпочита да посети своята сватба.

Александър приема съвета му и й предлага брак. Tя се съгласява.

Снимка: Александр Жадан / threadreaderapp.com

Според статия в технологичния сайт Gizmodo, в която авторът разговаря с Александър, когато Карина разбира чак месеци след започването на реалната им връзка, че в началото е разговаряла с чат-бот, е шокирана.

Според нея първоначалните разговори в Tinder така или иначе се въртят около проучването на интересите на потенциалния партньор, а в такива „разговори“ ChatGPT се справя перфектно.

„Александър е прекарал много време, докато персонализира заявките си към чатбота, така че за мен е ок, ако това се прави по рационален начин“, смята Вялшакаева. „Но най-важното нещо е нашата реална връзка, което е страхотно“.

Според нея базираните на изкуствен интелект дейтинг-асистенти биха вършили страхотна работа, особено ако хората са искрени и сигурни в това, което търсят в бъдещия партньор.

Ако ви е интересно: ето целият процес по използване на ChatGPT, описан в най-големи подробности от Александър.

Вижте още:

Странни срещи в Tinder: Един разказ от първо лице по истински случай


Повече информация Виж всички