Инстаграмки, „лудички“, послъгващи – какви са женските профили в Tinder

| от Слави Искренов |


„Има и съвсем нормални жени в Тиндър. Все пак всички са там напоследък – заради Ковида!“ – ми казаха. Аз пък казах „Ами, добре“ и се регистрирах. След което лесно установих, че да, има и нормални жени. По-трудно обаче ми беше да съм напълно сигурен кои профили са техните.

И ето сега, след два месеца в приложението, мога да споделя впечатленията си само относно това какви са типовете женски профили там:

Дамите с кученцата

Личните ми впечатления са, че Тиндър бъка от много повече Dog lover профили на жени, отколкото от на Cat lover-и. Котките да си помислят защо изпускат фронта там. В снимките на тези профили, както се досещаш, дамата гушка, цунка, галка и т.н. куче, което tизглежда така, че може да си го носи и в дамската чантичка. Време е някои жени вече да разберат, че мъжете рядко откликват на неща, по които те като жени си умират.

С бившето гадже

Поне предполагам, че е бившето. Но защо е нужно да се представят с такива снимки, аз не разбирам. Може би идеята е – като видя колко готин пичага е бившият, да си кажа – ааа, аз да не съм по-прост, я да ѝ сложа и аз лайк! Ми не си го казах. Но може би други да са. Все пак пожелавам късмет на този подход, ще им е нужен.

Инстаграмки

Струва ми се, че целта им е да „прелеят“ фенове от Тиндър към последователите си в Инстаграм (в профила си тук можеш да посочиш линк към свой профил там). Защото най-вероятно могат да разчитат да си намерят гадже, приятелче, някой за чатене или секс за една нощ и през самия си профил в Инстаграм. Не е ли така? Особено тия, които на снимките си са надупени, смачкали гърдите си и щедро разкрачени, с извинение (извинението е мое).

Красиви азиатки

Корейки, японки, китайки – от най-хубавите! Само че е scam. Китайски хакерчета се представят за жени, уж те харесват, но най-вече ги привлича евентуалната ти наивност и пари в картата ти. В чата се представят за космополитна дама, която е примерно в момента точно в твоя град (отседнала при леля си, която е омъжена за българин, или на хотел) заради бизнес ангажименти. Иска да знае с какво се занимаваш, имаш ли собствен бизнес и дали инвестираш. За да ти предложи да си купиш биткойни и т.н. вече ти е ясно, че няма да е заради как си излязъл на снимката си в профила… Сорка.

Криещи си очите

В много от профилите момичетата и жените носят слънчеви очила на всичките си снимки. За мен лично е малко дразнещо да не мога да видя очите им. Но може би искат да се скрият от някои по-недобри познати, защото всеки техен добър познат, приятел, съсед или съпруг ще разбере, че са те. И дотам с полуанонимността. Не ми стигна акълът за друг, по-вероятно да е точен, извод.

Без лица I

Имат си лица, нали, просто ги прикриват. Снимките са на гърбове, далечни фигурки, от ъгли, от които не се вижда лице, с коса върху муцунката, с маска, в контражур, под дебела сянка, заметната с ямурлук. Добре де, това с ямурлука си го измислих, но всички други съм ги виждал често. Изобщо – приложили са всякакви начини да не ги разбере някой, че са в Тиндър или за да изглеждат загадъчно, или да има някакъв вид предизвикателство, знам ли.

Без лица II

Профили, в които снимките са на: крака, снимани „макро“; цици в близък план; дупарка смело напред; шепа с две (кокоши) яйца; устни в екрана в „поза“ пухкаво геврече. Обаче не такива заснети един вид художествено, естетично, приятно еротично, а просто като за целите на обява. Предполагам, че условията се уточняват на лични.

Без нищо

Не голи. Голите са в предния тип профили. А – без нищо показано материално от жената: нито лице, нито нищичко. Само чрез (явно) асоциации за духовния ѝ свят: снимки на пейзажи, калинки върху тревичка, сладко животинче (не нейното), божури, рози, пейзажи, питиета, плюс картинки с популярни фейсбук „мъдрости“. Лично аз не съм се извисявал дотолкова обаче, че да са ми се сторили поне малко интригуващи.

Мъжки профили

Ами да, дори и да отбележиш, че си мъж. Че търсиш жени. Че си стрейт. И пак ще ти се вясват неочаквано сред предложенията в приложението. Понякога просто профил с нормална снимка на мъж (вероятно гей, да, но сдържан), друг път съвсем явно и „рекламно“ – с разпищолени голи леко косматички гърди, в които са преплели пръсти и те гледат мъдро. Не, всичко е наред. Просто те се регистрират като женски профили и затова излизат.

Търсещи си любовник

Или поне ONS – one night stand. Рядкост е този тип, но профилите в него си заявяват директно целите. В един от тях: „С приятеля ми си търсим забавление“. В друг: „Не ме съдете. Имам семейство, но имам нужда и от малко разнообразие.“. Мъжете не те съдим, спокойно. Все пак толкова собственици на мъжки профили в Тиндър разчитат на такива като теб.

Послъгващи

Къде по-фино, къде по-грубовато. Не ползват истинските си имена. Или не посочват истинската си възраст (значи, 2-3 години разлика едва ли някой ще хване, но понякога са играли на едро – сякаш с по 10-12 поне надолу). Или подвеждат за външния вид. Това е особено неприятно. Не нещо фотошоп, нали, а директно ползват снимки на знаменитости – някои по-лекичко така – качила сред останалите свои снимки по една снимка на Николета Лозанова (и то в една четвърт лицето, за да не личи много коя е), или на Моника Белучи като по-млада. И вероятно винаги може после, да се измъкне, че разбираш ли, не, че е имала предвид, че това е собственото ѝ лице, а просто я е качила, понеже се кефи на тази жена. Айде добре. Но да избацаш три снимки на Ана де Армас за презентирането в профила – вече си е прекалено…

„Аз съм лудичка!“

От текстове като „Не можеш да смогнеш на моята лудост“. През много на брой снимки, в които тя е с брадва, на ръце, върху кон, върху слон, върху костенурка, върху делфин, на мотор, на яхта, показва на средни пръсти, плези се, виси от клон. До откровено емоционално нестабилни образи. Аз лично не мога явно да смогна на това, освен – вляво, успех!

„Да не ми пишат…“

В описанието към профилите им е изброено какви мъже да не ѝ пишат. Понякога текстът е 12-13 реда дълъг. Не искам да съм груб (но съм, простете), обаче първо гледаме снимките и после четем текста – та обичайно при този тип профили ми се струва, че мъжете май вече са взели решението да не пишат, още преди да са прочели.


Повече информация Виж всички