Известни жени показват телата си след раждане. Гледката е „уау“

| от MamaMia |


Известна майка, родила току-що, публикува снимка от родилното, на която се вижда как държи своето „безбрежно щастие“ – малкото си бебе. То е кротко, сънливо и симпатично, а тя – гримирана, фризирана, лакирана и със златен часовник. В случая говорим за певицата Мария Илиева, която преди няколко дни показа в Instagram първата снимка със своята малка дъщеричка. Добре, де, Мария не е точно с прическа, но определено се е постарала да прикрие „неприличните“ странични ефекти на раждането: увисналия корем, кръговете под очите, трудно удържащите се в сутиен гърди. На друга снимка, публикувана по-рано, тя дори е с червило, а маникюрът й си е все така перфектен, както отива на известна личност.

Но нека не се заблуждаваме от звездния блясък в родилното.

Повечето жени, особено тези с родилен опит, могат да различат PR-a от истината. А тя е, че в дните след раждане твърде много майки носят пелени, точно както и техните бебета, защото имат обилно кръвотечение. Подути са, имат проблеми с ходенето до тоалетната, с килограмите, със стриите, с настроението, с гърдите и кърменето и разбира се, с увисналата торба, която се озовава на мястото на корема. Гримът вероятно не е първото, а е последното нещо, за което тези жени си мислят, когато се събуждат след упойката, а това, че изглеждат като излезли от центрофугата, си е част от пълната картинка.

Всичките тези видими и невидими белези на родилните мъки някак си остават замазани от инстаграм-филтрите, а всъщност биха нарисували една доста по-реалистична картина на майчинството.

Именно с тази задача са се заели и някои американски знаменитости, които се опитват да разбулят заблуждаващата представа за страхотно изглеждащите майки преди и след раждане и да публикуват доста по-автентични кадри на своя родилен ад и рай. По този начин те се надяват да отразят реалността и в поп културата, вместо да я подменят със захаросан заместител, който подвежда неопитните жени, а и мъжете, че всичко това с даването на нов живот е „фасулска работа“.

Ето някои известни майки, които показаха в своите Instagram-профили истинските си пост-родилни лица:

Плюс-сайз моделът Хънтър Макгрейди роди преди по-малко от две седмици и в нов Instagram-пост публикува как изглежда тялото й:

„Аз съм просто едно момиче, застанало пред огледалото, 12 дни след раждане, с петна от кърма, с пелени, напълно изтощена, опитваща се да се научи да обича това ново тяло“, пише тя. „Да му придаде грациозност, да усети подутината на новия си корем и отпуснатата кожа и да помни, че това тяло не само създаде живот, но също така го приютяваше за 9 месеца, прекара 45 часа в раждане и сега го храни ежедневно. Много съм благодарна за тялото си днес. Течащи гърди, кървави пелени, нови стрии, увиснал корем и всичко останало…“

Актрисата Ейми Шумър не криеше детайли през цялото време на бременността си. Тя беше и достатъчно откровена да ни запознае и с част от пост-родилните си мъки чрез снимки в Instagram, направена в тоалетната на болницата:

Комедийната актриса Али Уонг често осмива в стенд-ъп шоуто си (може да се гледа в Netflix) теми като забременяване, износване, раждане и гледане на дете. Тя сподели истинска снимка от живота си на кърмеща майка с помпа:

Актрисата Хилари Дъф вече разказа публично за раждането си у дома, както и за решението си да спре да кърми.

„Аз съм работеща майка на две деца. Моята цел беше да кърмя малкото си момиченце до шест-месечна възраст и след това да реша дали аз (а и тя) да продължим. Нека ви кажа нещо. Да използваш помпа за кърма по време на работа е отвратително…“, пише тя:

Съпругата на актьора Алек Болдуин – Хилария също показа снимка на тялото си 24 часа след раждането на сина си Леонардо. По този начин разкри, че дори и за човек, който е професионален треньор по йога, раждането не е шега работа и се отразява на външния вид:

Вижте още:

6 истини за женското тяло след раждане

 


Повече информация Виж всички