Сладки коледни изкушения

| от Mama Mia |


Коледните и новогодишни празници не биха били толкова хубави и уютни, ако им се отнеме сладкото.

Да, вярно е, че захарта не е полезна и се отразява пагубно върху талията, но пък ти става толкова хубаво, като изядеш едно парче кекс, нали!

Ние вече забравихме за диетите, успокоихме се, че лятото е далеч и си позволихме лукса до Нова година да си позволяваме различни кулинарни прегрешния, като все пак ще се постараем да не прекаляваме много.

Едно от най-любимите ни неща в последно време са мъфините. Тази малки, изкушаващи парчета кейк, щедро гарнирани с пухкав захарен крем, сякаш са създадени да върнат вярата в красотата на живота и силата на сетивата.

Ако сте сред феновете-сладкари, които обичат да приготвят мъфини, то около Коледа можете да експериментирате с празничната тематика.

Нямате нужда от конкретна рецепта, само малко въображение, а опорните точки са червеното и зеленото, еленчетата, дядо Коледа, елхите, снегът и всичко останало, което ви носи празнично настроение.

В галерията ни по-горе сме събрали едни от най-впечатляващите коледни къпкейкове, на които сме попадали в интернет пространството.

Можете да почерпите от тях идеи за лично творчество и създаване на едновременно вкусни и красиви коледни сладкиши 🙂


Повече информация Виж всички