Задържаха ютубър за сексуален тормоз над непълнолетни

| от MamaMia |


Собственикът на канал в YouTube, насочен към момичетата в тийнейджърска възраст, беше арестуван през август по подозрение за сексуално малтретиране на деца, съобщават американските медии.

Сайтът BuzzFeed твърди, че се е сдобил със заповедта за арест, според която Иън Рилет е бил задържан по време на запис с едно от момичетата в канала си. През последния месец в канала няма публикувани нови клипове, но досегашните остават онлайн.

Според BuzzFeed Рилет е пледирал невинен по обвиненията, а самото дело е насрочено за по-късно тази година.

Властите в Ориндж Каунти, Флорида, потвърждават, че 55-годишният британски гражданин е бил арестуван на 17 август за заснемане на видеа, които може да включват сексуална експлоатация на непълнолетни.

В изявление до BuzzFeed от YouTube коментират: „Работим в тясно сътрудничество с водещи организации за безопасност на децата и други организации в нашата индустрия, за да защитим младите. Когато разберем за подобни сериозни обвинения от такова естество, веднага предприемаме действия, които могат да включват спиране на монетаризиранто на гледанията, а при приключване на разследването и установяване на вина – прекратяваме съществуването и на самите канали.“

По-късно като потвърждение на новината за задържането на Рилет, от YouTube обявиха, че временно е спряна финансовата възвращаемост на клиповете от неговия канал. Това означава, че генерираните от него рекламни приходи са прехвърлени на други подобни канали.

Рилет е един от основателите на SevenAwesomeKids, който има над 178 милиона абонати по седемте си канала: SevenSuperGirls; SevenPerfectAngels; SevenFabulousTeens; SevenTwinklingTeens; SevenCoolTweens; SevenFuntasticGirls; SevenTwinklingTweens.

Всеки от тях съдържа ежедневни видеоклипове с участието на повече от 20 момичета на възраст от 8 до 18 години. Рилет, който е режисьор на видеата, им плаща месечни заплати.