Чантите на Кейт Спейд

| от MamaMia |


Модната дизайнерка Кейт Спейд бе намерена мъртва в апартамента й в Ню Йорк, като изглежда се е самоубила. Тялото е открито от икономката й. Кейт Спейд е оставила бележка.

Кейт Спейд беше на 55 години. Тя е съучредител на марката „Кейт Спейд Ню Йорк“, която продаде преди време. През 1997 г. тя получи наградата за най-добър дизайнер на аксесоари от Съвета на модните дизайнери в САЩ.

Нюйоркската полиция потвърди смъртта на дизайнерката под рожденото й име Катрин Ноел Броснахан.

Спейд в бивш редактор на модното списание Mademoiselle. Тя създава истинска фешън сензация с първата си линия чанти през 1990г., след което построява цяла империя от аксесоари, които плъзват по стотици магазини в целия свят.

Тя основава марката Kate Spade Handbags brand през 1993 с партньора си, Анди, когото среща докато учи журналистика в щатския университет на Аризона, и още един приятел – Елис Арънс.

Брандът отваря първия си магазин в Ню Йорк през 1996 с идеята да измисли дизайна на „перфектната чанта“. Логото на марката е спатия, а ярките, цветни патерни стават отличителен белег на продуктите.

Кейт се омъжва за Анди Спейд през 1994, двамата имат дъщеря.

merlin_139099071_25aefaa9-102b-4147-9033-c5a66bbf0829-superJumbo

Дизайнерката продава бизнеса си на Neiman Marcus Group през 2007. За предишната година компанията е спечелила$28 милиона от продажби. Миналата година марката бе купена от дизайнера Coach в сделка за $2.4 милиарда. Кейт и мъжа й създават друг бранд, наречен Frances Valentine – на името на дъщеря им.

Спейд си сменя името на Кейт Валънтайн през 2016, за да „раздели двата свята“.

Разгледайте в галерията ни някои от чантите – дело на дизайнерката, с които тя ще остане в историята на модата.