Топ 10 еротични мечти на жените… и на мъжете

| от MamaMia |


Знаете ли, че близо една трета от хората държат собствените си партнори в неведение относно своите сексуални фантазии? Да, и на нас не ни звучи много здравословно. От по-ваниловите и популярни идеи, като например да опитате секс играчка заедно, до по-спорните и рядко срещани, като нападателите на дома да ви галят с метла, една щипка по-пиперливите и извратени идеи и експериментирането с тях са нормална и здравословна част от сексуалността и връзката.  

Вижте още: Груб и перверзен секс – защо съм „за“

Няма как да получиш това, което искаш, ако не си го поискаш. Въпреки че някои по-неконвенционални желания изглеждат като тема табу, откровеното общуване увеличава вероятността и двамата с партньора ви да живеете максимално щастливо и да се наслаждавате на сексуалния си живот. 

По повод отминалия Ден на влюбените компанията за производство и разпространение на секс играчки и еротични принадлежности Sinful провежда проучване във Великобритания, за да разбере кои са тайните желания на хората в леглото… или пък извън него. Може пък да се окаже, че и нашите собствени табу мечти са по-широкоразпространени, отколкото си мислим, поне така сочат резултатите от проучването. 

 1. Секс на открито (21%)
 2. 69, или взаимен орален секс (20%)
 3. Участие в тройка (18%)
 4. Носене на специално тематично бельо (17%)
 5. Използване на секс играчки с партньора (17%)
 6. Секс с напълно непознат (16%)
 7. Разиграване на роли (14%)
 8. Чувствен масаж (12%)
 9. Напляскване (10 процента)
 10. Лек BDSM – връзване на ръце, употреба на белезници, превръзки за очи и т.н. (10%)

Близо 70% от всички запитани споделят, че са изпробвали в реалността поне една от фантазиите си, като най-разпространен е сексът на открито, който се е случвал поне веднъж на една четвърт от хората. 

Любопитното е, че фантазиите на мъжете и тези на жените се отличават едни от други, въпреки че имат и някои допирни точки.

Оказва се, че жените проявяват по-голям интерес към употребата на секс играчки, докато мъжете по-силно ги привлича идеята да си поканят още някого в спалнята.

Най-желани от жените са:

 1. Секс на открито (17%))
 2. Използване на секс играчки с партньора (17%)
 3. Дамско бельо (16%)
 4. Използване на секс играчки самостоятелно (12%)
 5. Секс с напълно непознат (12%)
 6. Разиграване на роли (12%)

При мъжете челната петица на желанията изглежда ето така:

 1. 69, или взаимен орален секс (24%)
 2. Участие в тройка (24%)
 3. Секс на открито (23%)
 4. Секс с напълно непознат (21%)
 5. Бельо (18%)

Страхът от отхвърляне и срам е най-честата причина за много от нас да мълчат за най-дълбоките си сексуални желания. Особено ако не си говорил открито за секс преди, е трудно да си позволиш да бъдеш уязвим пред партньора. По-интимният подход към обсъждането на сексуални фантазии и нужди обаче може да подобри както сексуалния живот, така и връзката като цяло, така че си струва да признаем пред партньора си всичко ново, което бихме искали да опитаме.

Вижте още: 

Слуховете, че грубият секс е як, са силно преувеличени