Ще се ожени ли за теб? Да, ако имаш тези 10 качества

| от MamaMia |


Омръзнало ли ти е да се чудиш какво искат мъжете? Нормално – изглежда, че хората общуваме все по-малко помежду си. И все по-малко знаем какво искаме един от друг, какво търсим, както в живота, така и във взаимоотношенията. Знаем, може да е много трудно да разчетеш сигналите на мъжете в наши дни. Те не идват просто да ти кажат какво точно искат от жената до себе си.

Има определени качества, които си представят в партньора, с когото биха създали семейство. Разбира се, няма да ти ги изброят на първа среща – едно, защото по-рядко имат навика да говорят директно за чувствата и нуждите си, и второ, за да ти дадат шанса да бъдеш естествена в присъствието им, а не да се стараеш да покриваш техния чеклист:

Добро сърце

Добросърдечната жена е внимателна, любяща и грижовна. Когато тя му се усмихне, той няма друг избор, освен да се усмихне в отговор. Жената, която излъчва топлина, прави малки жестове на внимание за партньора си, само защото го обича. Разбира се, свестният мъж ще направи същото за нея. Това е типът жена, за която мъжът иска да се ожени.

Разбиране и емпатия

Състраданието, подкрепата и окуражаването на партньора представляват огромна част от изграждането на успешна връзка. Никой не иска твърде скептичен човек, който няма да подкрепи партньора си в начинанията му или в моменти на нужда. Животът е пълен с предизвикателства, пред които една двойка ще се изправи заедно, особено семейна двойка. Мъжът иска съпруга, която може да се справи с тези предизвикателства с него като екип.

Амбиция

Освен че подкрепя и насърчава целите и мечтите на партньора си, идеалната за него жена има и собствен набор от цели и мечти. Една амбициозна жена има визия за бъдещето си и я преследва безотказно.Тя е човек, с когото той може да извърви пътя си заедно като екип и двамата да се мотивират взаимно.

Вижте още: За двойките, които постоянно късат, а после пак са заедно

Постоянство

Последователността на партньора дава стабилност. Ако жената е непредсказуема и реагира хаотично, е трудно да се знае как ще действа във важни моменти. Такава връзка не издържа дълго, независимо от страстта и от физическата красота. Лош сигнал е, ако жената се старае твърде много през първите няколко срещи, а след това разкрива коренно различни страни от себе си.

Усърдие в отношенията

Понякога романтиката отшумява в дългосрочни отношения, но не бива да го позволяваш! Просто са необходими малко последователни усилия, за да се поддържа тръпката. Може да е нещо просто, като планирането на изненадващо излизане само за вас двамата. Освен това, жена, която продължава да се старае да радва и привлича партньора си, му изпраща послание, че не го приема за даденост и връзката е наистина важна за нея в дългосрочен план.

Общи ценности

Обикновено нашата ценностна система идва от възпитанието ни и включва неща, които са важни за нас, в които силно вярваме; начините, по които се отнасяме към другите и към себе си. Няма значение колко си привлечена от някого или колко добре се разбирате – ако ценностите ви не са в съответствие, ще се сблъскат в дългосрочен план. Това не значи да промениш ценностите си в името на друг човек, освен ако не те е накарал истински да повярваш в някои от неговите.

Вижте още: Семейната травма от родителите предопределя бъдещите ни връзки

Физическо привличане

Да, и мъжете, и жените трябва да бъдат физически привлечени от партньора си, за да започнат връзка. Въпреки това, привлекателността също играе важна роля в поддържането на връзката занапред. По никакъв начин не намекваме, че една жена трябва да отговаря на определен стандарт на красота, за да бъде желана за съпруга – да се харесва, поддържа и грижи за себе си обикновено е достатъчно, за да бъде човек привлекателен за другите. А и всеки с вкусовете си.

Добронамереност и социални умения

Естествено е човек да се оказва в центъра на различни социални ситуации с партньора си. Никой мъж не иска да се тревожи за отношението, което неговата приятелка или съпруга ще прояви към неговите приятели или колеги.

Чувство за хумор

Знаем колко е важно за жените мъжът в живота им да има готино чувство за хумор, но е също толкова важно и в другата посока. Ако човек има страхотно чувство за хумор, то ще се изгуби в присъствието на жена, която реагира сухо и сковано. Освен това може да възникне напрежение между двамата, ако той често се шегува и тя се дразни поради своята сериозност. Важно е една двойка да може да се забавлява и шегува един с друг. Помага за облекчаване на напрегнати ситуации, подобрява настроението, прави продължителните периоди от време заедно по-приятни и любовта по-бавно остарява. За мъжа е важно да споделя хумора си с жената до себе си.

Любов и привързаност

Може да не е необходимо дори да се казва, но да бъдеш любяща и привързана е основното във връзката. Носи топло и любящо усещане. Би било трудно да се изгради дългосрочна връзка с жена, която отдръпва ръката си и винаги пази дистанция.

Да, всеки човек иска нещо различно във връзката си, има си свои приоритети и интереси. Обаче, ако погледнеш назад, към тези десет точки, ще забележиш, че вероятно всяка една от тях е нещо, което ти самата търсиш у човека до себе си. Май мъжете и жените все пак не сме чак толкова различни.
Вижте още:
https://mamamia.bg/v-spalnyata/zashto-nyama-mazhe/


Повече информация Виж всички