7 зелени флага, че той е твоят човек

| от MamaMia |


Човешкият ум проявява естествена склонност да се фокусира върху негативното. Да търси „под вола теле“ и да обръща внимание на червените флагове при новите запознанства и връзки. Положителните знаци обаче имат не по-малко значение. Разпознаването им може да осигури истински пълна картина за това що за човек е потенциалният ни партньор и какво можем да очакваме от него, било то хубаво, или лошо.

Повечето от нас всъщност имаме сходни очаквания в отношенията си. Искаме да усещаме сигурност и стабилност, да се чувстваме желани, забелязвани и секси, да развием дълбока емоционална, умствена и физическа връзка с човека до себе си. Колкото по-добре познаваш и приоритизираш тези си нужди, толкова по-лесно е да разбереш дали новият ти партньор наистина е подходящ. Оттам нататък можеш да видиш и зелените флагове и да прецениш това ли е човекът за теб.

Той те гледа в очите

Не че ако не поддържате зрителен контакт непрекъснато, това значи, че сте обречени на жесток провал в любовта. Просто установяването му показва, че ви е грижа, създава повече интимност и дава знак, че човекът насреща е склонен да проявява искреност. Когато двама души се гледат в очите, това може да помогне за свалянето на излишното напрежение между тях и да сведе до минимум страничните фактори, които ги разсейват. Наистина, нормалната ситуация е той да гледа теб, а не час по час да зяпа телефона си, да хвърля по едно око на телевизора в бара, или да не откъсва очи от барманката.

Зачита твоето „не“

Особено в началото на връзката, отказът не се нуждае от излишни оправдания и разяснения. Изключително добър знак е новият ти партньор да уважава отказите ти и да не те кара да се впускаш в ненужни преговори или пък да ти насажда чувство за вина.

Да прояви разбиране към думата „не“ показва уважение и емоционална зрялост. Показва и че човекът има достатъчно интегритет и самостоятелност, че да не се нуждае от присъствието ти непрекъснато и да има какво да прави със собственото си време; че те харесва заради теб, а не защото му е скучно сам. Ако той се самопокани на излизането ти с приятели, озове се пред вас, за да те „изненада“, след като си казала, че днес не ти се излиза и искаш да останеш сама, или пък използва реплики като „надали си чак толкова уморена“ и „хайде, излез поне за малко“, вероятно ще се отнася така и към по-големите въпроси занапред. Затова, не изпускай онези момчета, които реагират на отказа ти с „няма драма, какво ще кажеш за събота“.

Той говори открито за желанията и нуждите си

Подозирам, че всички сме срещали хора, които се подсмихват нервно и сменят темата, когато стане дума за бъдещи планове. Обикновено такива хора се страхуват от обвързване или изобщо от идеята да мислят за бъдещето.

И за двама ви е важно да чуете дали всеки от вас си представя себе си в луксозен апартамент на жълтите павета или в откъсната от градската шумотевица къща в околно село. Дали мечтаете за четири деца или изобщо не искате да ставате родители. Разговорът за бъдещите желания изобщо не означава, че бъдещето трябва да е съвместно. Той само показва, че в дадения момент човекът е наясно със себе си, защитава нуждите си и не се опитва да те подвежда.

С времето и с развитието на връзката, тези нужди може да еволюират, или да се променят. Склонността човек да е открит и да комуникира желанията си обаче си личи от самото начало.

Той се грижи добре за себе си

Човек, който тренира, храни се здравословно, работи за личностното си развитие, чете, има разностранни хобита и интереси, очевидно има здравословна връзка със самия себе си. Такъв човек може да се грижи адекватно и за своите близки – просто защото знае как. Той е мотивиращ за теб самата да бъдеш по-добра със себе си и с него, а и животът с активен човек е къде-къде по-интригуващ.

Да, да пресушите шише джин докато слушате пънк в задимен бар в четири сутринта, или да разпускате с мазни бургери по пижама, също има своето очарование. Ако се случва веднъж на два-три месеца, а не е обичайната му идея за добре прекарано време.

Част от грижата за себе си е и адекватното изразяване на емоции. Не говорим за това да превърнете срещите си в психотерапия или плакане на рамото на другия. Ако обаче го видиш да пуска сълза по време на драматичен военен филм, или сподели за нещо, от което се срамува, това е зелен флаг. И в него има нещо секси.

Вижте още:

4-те етапа на всяка връзка. В кой сте вие?

Показва, че му пука за теб и без да сте заедно

Ако излизате съвсем отскоро, е нормално да не прекарвате съвместно всяка свободна секунда. Държанието му в дните, в които не сте заедно, е показателно. Да получиш мийм с шега, която сте обсъждали на последната си среща, или пък линк към песен, за който той мисли, че ще ти допадне, не просто прави деня ти по-усмихнат. То показва, че човекът мисли за теб, цени те като човешко същество и генерално му е приятно да си общувате.

Човекът си струва, ако те пита имаш ли нужда от супа и лекарства, когато споделиш, че си с настинка, а не казва „кофти, желая ти бързо оздравяване“. Не е лоша идея да му отговаряш със същото. И в двата случая.

Включва те в по-дългосрочни планове

Стига да не го прави от първата среща. И не, не говорим за общ жилищен кредит. Ако обаче те покани на концерт, който предстои след месец-два, или пък зададе заветния въпрос „Къде ще си на Нова година?“, личи, че има желание поне в обозримото бъдеще ти да присъстваш в картинката. Време е да помислиш дали и ти искаш.

Не се интересува само от секс

Е, интересува се и от секс, де. Иначе всичките шест признака по-горе просто рисуват образа на един страхотен най-добър приятел.

Още преди да стигнете до физическа връзка, начинът на говорене издава много за намеренията на човека насреща. Ако не му се слуша какво мислиш за политика и спорт, но държи да обърне всеки твой коментар, така че да прозвучи провокативно и двусмислено, а всичките му комплименти към теб се отнасят до вида ти или до конкретни части от тялото ти, май скоро няма да го запознаваш с вашите.

Избери онзи, който казва, че знае страхотна постна рецепта, когато чуе, че не хапваш месо, пред другия, който намига, че „хайде сега, никоя жена не е 100% вегетарианка“.

Вижте още: 

Коя е най-лошата ти първа среща?