12 храни, които дават тласък на либидото

| от MamaMia |


Ако част от личната ви подготовка за еротични дейности включва подхапване на някаква лека храна, с която да потушите глада си, за да не ви разсейва по време на акт, свързан с физическо усилие, е възможно да знаете нещо за хранителните афродизиаци.

Афродизиакът представлява субстанция, която подсилва или увеличава либидото, а именно енергията и желанието да правиш секс, и подклажда възбудата. Афродизиаците оказват пряко въздействие както върху менталната настройка, така и върху някои чисто физически функции като ерекция, ускорен сърдечен ритъм, повишено кръвно налягане и усилена лубрикация.

Сигурно сте чували, че стридите са мощен афродизиак, а шкембе чорбата с много чесън – мощен анти-афродизиак, но съществуват доста по-„злободневни“ храни, които често попадат в менюто ни и за които не си даваме сметка, че оказват влияние върху желанието ни.

От зеленолистните зеленчуци до плодовете с високо съдържание на вода, ще се изненадате колко много натурални хранителни продукти само чакат да ги изядете, за да изстрелят либидото ви в космоса. При някои, те го правят чисто на биохимично равнище, докато при другите имат по-скоро плацебо ефект (да речем, че има нещо секси на културно ниво в това да ядеш ягоди със сметана по без дрехи). Но във всички случаи, резултатът е ясен.

Все пак, е добре да знаете, че не всички реагират на афродизиаците по един и същ начин. Както със сигурно сте чели на минимум 183927 места, всеки организъм е индивидуален, така че не е странно някои от вас да се чувстват по-ентусиазирани и жизнени след прием на мазнини и протеини, а други – след консумация на въглехидрати.

Вижте в галерията ни някои от храните, които са способни да дадат съществен „kick“ на любовното ви желание и други, които неочаквано могат да го сритат в ъгъла.