Спорт, игри и награди зарадваха над 1500 семейства на Фамилатлон

| от MamaMia |


Детски смях, глъч и усмивки изпълниха в събота, 3 юни, Голямата поляна в Южния парк. Над 1500 семейства уважиха традицията и дойдоха на Фамилатлон. Заедно те отбелязаха за 15-а поредна година празника на семейството, спорта и здравословния начин на живот.

Деца и родители прекараха ценно време заедно в хубавия съботен ден и се включиха в многобройни игри, активности, уъркшопи и томболи за награди. Напук на всички прогнози времето също беше на страната на семействата. Нямаше капка дъжд до 17.00 ч, когато сиви облаци покриха небето и отбелязаха края на грандиозното събитие.

Деца и родители започнаха да се стичат на фестивала Фамилатлон от рано сутринта.

Бяха мигновено заинтригувани от настроението на малкото цветно градче от шатри, поникнало на зелената поляна в парка. Дори случайните минувачи се спираха, за да разгледат щандовете на участниците. Те от своя страна представиха различни школи, продукти, каузи.

Децата от рано се включиха с интерес в спортовете, представени на Фамилатлон, сред които тази година бяха тенис, лакрос, хокей на лед. Малчуганите ентусиазирано изпълняваха и задачата на фестивала. А именно да съберат 10 печата от различни участници, за да участват в томболи за награди. След изпълнената мисия стотици подаръци зарадваха децата, които напрегнато чакаха, за да чуят имената си изтеглени.

За да получат заветните печати, малчуганите се запознаха с ценна информация за оказване на първа помощ. Срещнаха се също и с кампанията на „Можещите“, насочена срещу тютюнопушенето сред подрастващите. С печати зарадваха децата и усмихнатите представители на партньорите на събитието.

По обяд около 100 деца се включиха в традиционния за фестивала велопоход.

фамилатлон

Към него без каквото и да било притеснение се присъедини и обитател на Южния парк, катерица, която се превърна в талисмана на децата. След велопохода малките спортисти отново се върнаха на поляната, за да се отдадат на всички дейности, предлагани от участниците.  Сред тях те се насладиха на рисуване, демонстрации с роботи, изпълнения с музикален инструмент, различни игри и предизвикателства. Между различните занимания децата трупаха сили, като похапваха картофки, бургери и сладолед.

Гвоздеят на програмата беше детското научно шоу, създадено от Явор Денчев от Детски Научен Клас (ДНК), което децата наблюдаваха с нескрит интерес малко след 15.00 ч.

фамилатлон

Допълнителен цвят и аромат на събитието внесе фермерският фестивал „Произведено във фермата“, а настроението през целия ден се поддържаше от прекрасната водеща, талантливата куклена актриса Галина Савова.

Фестивалът традиционно завърши с играта „Ябълки за смет“, по време на която децата събраха боклуците от поляната и получиха като награда вкусния плод.

Фамилатлон се проведе за 15 поредна година. Организаторите от Асоциация Родители, като всеки път, дадоха всичко от себе си, за да превърнат деня на Голямата поляна в незабравим спомен за семействата. Организацията благодари на всички участници, партньори, доброволци, деца и родители, които дойдоха на фестивала!

Повече информация може да намерите на Facebook страницата на събитието.

Вижте още:

Любов към опасностите: на какво ни учат екстремните спортове


Повече информация Виж всички