Как да оцелеем с деца на море?

| от MamaMia |


Ако за другите почивката на море е лелеяният пристан на спокойствие и безгрижност, за хората с малки деца това не е почивка, а в най-добрия слуачай разнообразие. Но надеждата умира последна, затова напук на здравия разум, майките резервират, мечтаят, надяват се как ще заминат и безсънните нощи и непрекъснатото търчене след вечно мрънкащите деца ще останат вкъщи, а те, с коктейл в ръка ще гледат синия безкрай.

Сблъсъкът с жестоката реалност започва още на табелката, обозначаваща края на големия град. Тогава у децата се появява въпросът „А кога каза, че ще стигнем?“ До пристигането той ще бъде повторен в най-добрия случай 10 пъти, в най-лошия на всеки 10 минути. И тъй като пътуването до морето трае минимум няколко часа, влиза в действие тежката артилерия като „Гладен съм, жаден съм, пишка ми се, залях се, горещо ми е, тя ми взе таблета, той ми взе играчката“. Най-накрая вие и целокупният ви багаж се изсипвате на морето.

На плажа. Децата виждат само водата и искат да седят в нея до посиняване. Няма никакво значение, че водата била студена, кой щял да изгори и т.н. Техните уши са имунизирани срещу вашите доводи, затова примирете се – те просто ще бъдат във водата ако не целите, то поне натопени до пояс.

Скучно ми е. На децата твърде често им е скучно. Особено ако сте решили да вземете любимия таблет, за да ограничите гледането от 12 часа в денонощието до 10 например. Затова се пригответе с различни забавления. Въпреки това, когато най-малко очаквате те ще се стоварят с облак пясък върху току-що изтупаната ви хавлия или ще ви изненадат с кофа разхлаждаща морска вода.

Храната. С храната наистина трябва да се внимава, за да може макар и анимирана и разнообразна почивката да не се окаже ад. Избягвайте всякакви съмнителти места за хранене, таратори и други храни, които може да докарат хранителни разстройства. Тук е особено важна и водата, децата обичат да опитват морската вода и пясъка, но сведете техния опит до минимум.

Ще ми купиш ли нещо? Когато не са на морето или в кръчмата, хората решават да се разхождат по главните улици, където обикновено ги очакват хитрите търговци, извадили един милион джунджурии. Още преди да излезете от хотела или квартирата се разберете какво сте склонни да купите на децата.

Счупена глава, нарязани пръсти. За съжаление изненадите пристигат, когато най-малко ги очакваш. Децата са си деца и пукнатите глави и срязани пръсти от стъпил на мида и други подобни не са невъзможни. Затова, ако отивате в чужбина, задължително си направете медицинска застраховка, а ако сте в България, се осведомете къде е най-близката болница.

След всички тези вдъхновяващи съвети, сигурно ви се отщя да се разкарвате до морето, но не губете надежда. Винаги може да намерите утеха в бара, който „е до морето, а морето е до бара“.


Повече информация Виж всички