Свежа пролет с BILLA!

Billa

Времената на тежките трапези и червеното вино почти неусетно отминаха и дойде въпросът - а сега в това топло време какво да пазарувам/ какво да сготвя? Пролетта предлага изобилие от пресни плодове и зеленчуци - едно отбиване на пазар в най-близкия магазин на BILLA ще ви е достатъчно, за да се убедите.

Само че колкото и да е вкусна зелената салата с репички, последвана от пилето с ориз, на всеки вече му се иска и нещо по така.

И тъй като споменахме вече ключовите думи - BILLA, пазаруване и разнообразие, решаваме да не спрем дотук, а да ви дадем няколко свежи пролетни идеи за продукти и какво можете да направите с тях.

Както знаем, българинът в кухнята е не само виртуозен, но и практичен и не обича излишни продукти, така че ще ви подскажем за повече от едно приложение на идеите ни.

Ако попитате някого на какво ухае пролетта, огромен е шансът да получите отговор, който би затруднил всеки чужденец - "На зелено, пролетта ухае на зелено". Зелено, но нали трябва да е и различно... Ами, аспержи, разбира се!Млади, крехки и зелени, те са супер-зеленчук, който има не едно, а милион и едно приложения.

Обичаме ги запечени с бутер тесто на различни тартове и кишове. В някои рецепти са ви необходими само те, тесто и малко мляко и яйца. Аспержите са прекрасна компания на ризотото и много добре се спогаждат с пилешкото. Запечени с малко котидж сирене са направо деликатес.

Което ни води до идея за пазаруване номер 2 - сирене.

То е на особена почит на българската трапеза във варианта си бяло и/ или саламурено. Тук ни харесва да го прибавяме към всичко - от салатата до десертите. Не ни казвайте, че не сте опитвали класическите български макарони със сирене!

Котидж и пресните сирена обаче съдържат една своеобразна свежа нотка, която е много по-подходяща за пролетта.

Те са и с по-малко или никакво съдържание на сол, вкусът им е по-лек. Така пълнените домати ще са още по-апетитни, шопската салата ще има един съвсем нов привкус, огретенът няма да е "бабиният огретен", а ще е Вашият огретен - свеж и различен.

За десерт към пресните сирена можете да предложите пресни и сушени плодове, мармалади и мед. С един продукт - няколко кулинарни удара.

Ако не сте на диета преди летните фиести по плажовете, най-вероятно няма да се задоволите само с аспержи и сирене и ще ви се иска да има вкусно и повъзможност засищащо основно ястие.

Споменахме вече пилешкото, което всяка домакиня може да приготви по хиляда и един начина, но различните видове паста са също толкова мултифункционални.

В България възприехме повече от добре това италианско изобретение и пастата се настани трайно на масата ни. Казахме, че се спогажда с аспержи, но тиквичките също й отиват, ако желаете ястието да е почти постно.

Бурканче песто и малко пресен чесън са идеален вариант, при положение, че не разполагате с почти никакво време за "сглобяване" на обяда или вечерята.

Пастата върви буквално с всякакви видове месо и риби като най-смелите ни приятели дори са пробвали със скумрия. По-дребната паста е подходяща и за салати, така че отново имате повече от едно приложение на продукта.

Възможно е обаче въпреки сравнително високите температури и късите ръкави плътните блюда все още да ви липсват.

В такъв случай можете да се насочите към щанда за меса, но не за котлети и пържоли, които ще ви отнемат много, докато ги мариновате и приготвите. Спрете се на висококачествената кайма от BILLA.

Хубавата кайма е идеална за кюфтенца - с или без сосове, за мусака или пълнени зеленчуци, както и за експерименти като "шотландски яйца" - варени яйца в кайма, или рула с кайма и разнообразни плънки, наподобяващи руло Стефани.

А за десерт? Нали сме на пролетна вълна - трябва да е свеж и пресен. Цеденото кисело мляко е страхотна идея и за най-малките, и за големите. Малко плодове, малко ядки, малко мед, малко мармалад и имате мелба, само че здравословна и без излишна захар.

А от BILLA освен за продуктите за идеалната трапеза са се погрижили и за изобилие от кулинарни идеи, с които да не спирате да изненадвате семейството и гостите си.

Тяхното списание "Кулинариум" е издание номер едно - най-тиражирано и най-продавано към края на 2017-а година по данни на Blue Point.

Освен нови познания в областта на кулинарията, в BILLA Кулинариум ще откриете и талони, които биха могли да ви спестят над 50 лева при пазаруване от магазини на веригата. Така че предполагаме вече знаете откъде ще пазарувате днес...

Споделяне
Харесва ми
Споделяне

Подобни

Ексклузивно

Последни