Перфектната Instagram майка е вредител: как да я познаем

| от Цветелина Вътева |


Майчинството е красиво. Замътеният, опалов поглед на новороденото, първото зъбче на бебето, блеснало като перличка в малката му устичка, влюбените очи на майката, разкрасена от ореола на майчината обич. Прекрасно.

Естетиката на майчинството обаче не е задължително само и единствено изчистена, семпла и розова. В дните след раждането (ако е с Цезарово сечение) носим памперс. Бременният корем спихва некрасиво. Лъщят стрии. Малкото бебе повръща. Нааква се. Има сополи. Гърдите се напомпват с кърма, после увисват. Чувстваме се уморени. Тъжни. Объркани. Тревожни. Виновни. Дори нещастни. Не носим грим, ходим по анцуг и опърпан блузон. Имаме сенки и торби под очите. Излишни килограми. Или сме прекалено слаби и кожата ни виси. Не спим, не ядем редовно, кисели сме.

Това е реалността за огромна част от младите майки и в нея няма нищо срамно, нищо страшно и необичайно. Не за всички обаче.

Има една група майки, които съществуват предимно в Instagram. Те са красиви, слаби, свежи, здрави, позитивни и усмихнати. Техните дечица са добри и нахилени, нямат сополи над горните устни и тичат на воля по зелени треви, златни пясъци и прохладни гори. Това са нежни и елегантни майки, които са влюбени в мъжете и семействата си. Топ домакини с фини ханшове, лъскави коси и по една малка, изискана татуировка на китката. Те са засмени, реализирани и открили хармонията и великата долина на щастието. Те са луди по децата си, семейството за тях е на първо място, но печелят и „парички“. Леко известни са, със сияещи кожи и изпънати кореми. Оставили са най-хубавата есен зад гърба си и очакват най-хубавата пролет.

Внимавайте да не попаднете в клопката им, защото това може да ви доведе до тревожност и депресия. Очертахме няколко признака, по които да разпознаете кралиците на добрия живот и да не се подвеждате по хитрините им:

Всичко е прекрасно

Техният Instagram профил е еталон за позитивно мислене и хубаво живеене. Лятото е най-прекрасният сезон, но есента е най-красивата, зимата – най-уютната, а пролетта…леле, майко. Намираме радост и в най-трудните моменти, тренираме вкъщи и четем Достоевски по време на карантина, наслаждаваме се на миговете със семейството, което никога не ни дразни и просто сме щастливи. Като хипопотами в блато. Ех, какъв живот.

Любовта, любовта

Любовта към децата не е просто любов. Тя е космос. Вселена. Всичко. „Той е моето всичко“, пишат съвършените майки за едноседмичния ревящ пакет с памперса и подутите венци. Когато видях двете чертички на теста, те стават други. Започват да мислят, да ходят и да дишат само и единствено за бъдещото си дете и се изпълват със смисъл, който не са намирали преди това. Може само да им завиждате.

Външността не е важна, но изглеждат перфектно

Те се съсипват от постове за важността на децата и семейството и апелират към посвещаване на 100% от времето на тези неща. Някак обаче намират време да ходят на фризьор редовно, да имат бляскави кожи, оформени вежди, плочки по корема и изгладени, маркови дрехи.

Най-добрите приятелки на света

Когато се снимат с някой друг, освен с децата си, това са техните най-добри, уникални приятелки. Те са бременеели заедно, раждали са хванати за ръка, кръстници са на децата си, куми и кумици и въобще те са всичко. Вие такива приятелки нямате.

Най-добрият мъж на света

Тези перфектни майки са и перфектни съпруги и имат перфектни съпрузи. Те не се свенят да размахват любовта и съвършения си брак в лицето на другите, обикновени хора, които са толкова долни и нисши, че се карат с половинката си за това кой е оставил прането да престои цяла нощ в пералнята и да се омирише на мухъл.

Йога, вода и слънце

Освен всичко останало, те са йога инструкторки или поне ходят при такива четири пъти седмично. Правят безумни пози (които със сигурност използват и в умопомрачителния, мултиоргазмен секс, който правят с перфектния си мъж шест пъти седмично) и медитират, изчиствайки ума си от злободневните неща.

Но чакайте, нали нямаше злободневни неща? Нали всичко беше слънце и любов? Добре де, всеки има правото понякога да признае, че в живота му има несъвършенства. Няколко бели косъма, бръчка, вдълбана между веждите, лек предменструален синдром или момент, в който искаме да прекараме 15 минути сами в банята.

А от другата страна стоим другите. Тези със зловещите предменструални синдроми, които имат 3837272 бели косъма, огромен вертикален кратер между очите и моменти, в които искат да съберат шепа багаж и да заминат за Мексико с еднопосочен билет.

Само че в Instagram мълчим.

Още:

Жените не изглеждат добре след раждане, но никой не иска да знае това


Повече информация Виж всички