Какво мисли Вивиан Уестуд за хигиената?

| от MamaMia, по Independent |


Какви ли не „рецепти за красота и младост“ могат да се чуят от знаменитости и видни личности. Всички сме чували за Клеопатра, която се къпела в мляко. Наскоро обаче Кралицата на пънка, Вивиан Уестуд изуми всички с признанието, че се къпе само веднъж седмично и това е тайната на нейната… хммм… неувяхваща младост.

Запитана по време на Седмицата на модата в Париж за сезон Пролет/лято 2018 как съхранява младежкия си вид, Уестуд заяви пред журналистите, че „не се мие много“, не съветва и другите да го правят.

Нейният съпруг, 51-годишният Андреас Кронталер, потвърди, че „тя се къпе само веднъж седмично, затова изглежда толкова свежа“ и допълни, че на свой ред, той се къпе още по-рядко.

Веднъж месечно, за да сме изчерпателни.

„Нямам навик да взимам душ, когато съм си у дома“, продължава с откровенията Вивиан.

Уестуд е участвала в кампании на ПЕТА, снимайки се гола под душа, но противоречията никога не са я притеснявали. Тя често критикува повърхностния свят на модата, но не спира да прави колекция след колекция. Каквото и да се каже за стила й, ще бъде вярно. Уестуд умее да иронизира чрез моделите си и да се държи непочтително, а лъскавият моден свят приема с отворени обятия сарказма, с който тя коментира кодовете му. Малко е да се каже, че модата обича размъкнатите й модели, които невинаги изглеждат твърде чисти.

Все пак, ако дизайнерката проявява последователност в нещо, то е в пестенето на вода. Тя казва, че е станала вегетарианка, не само защото месодобивната индустрия е „най-големият замърсител на планетата“, а и понеже „изразходва нашите водни резерви“.

Какво се е променило от 70-те, когато прави първите си модели и дефинира облика на пънк-вълната до днес?

„Хората никога не са изглеждали по-грозно от днес“ – непоколебима е в присъдата си дизайнерката.

Тя разкритикува модата за еднократна употреба и консуматорския избор, който предпочита количеството пред качеството.
„Всички днес приличат на клонинги и единствените хора, които се отличават, са на моята възраст.

Не забелязвам никого, освен ако не изглежда добре – продължава лейди Уестуд. – а хората, които изглеждат така, обикновено са над 70.“


Повече информация Виж всички