Как да спасим гардероба си от ретроградния Меркурий

| от Mama Mia |


Вече всички знаем, настъпи нова вълна на ретроградния Меркурий – ужасът на всички астролози и тези, които се интересуват от тази наука. Влиянието, което планетата може да оказва върху нас, се очаква да загуби силата си на 23 декември. Така че, за празниците всичко ще е точно.

Според астролозите ретроградният Меркурий може да окаже промени във всяко ваше начинание, внасяйки хаос в живота ви по категоричен начин. Тази лоша поличба се отнася дори за гардероба ви, особено в случай, че сте ревностен последовател на модата. В този случай, трябва ревностно да се пазите от необмислени промени и импулсивни покупки, имайки предвид, че идват и празници.

Как едно фешън момиче да съхрани гардероба си от лоша преценка и пръснати на вятъра пари? Един от редакторите на WhoWhatWear.co.uk добре знае колко негативно може да бъде влиянието на ретроградния Меркурий и ни предоставя няколко съвета как да се справим с това временно явление.

1. Сега е моментът да разчистите гардероба си

Силното влияние на Меркурий означава, че ще влезете в безмилостно и безпощадно настроение, което е правилната нагласа, за да бъде чистката на гардероба ви наистина плодотворна. Ако усещате колебания, направете го с някой приятел. Важното е това да е човек, който е наистина честен с вас и ще ви каже мило, но твърдо, какво ви отива и какво трябва да си ходи.
Астролозите съветват да извадите на повърхността и някои много стари одежди, да ги освежите и да ги вкарате отново в упортреба. Времето, в което Меркурий е ретрограден, е идеален за връщане към миналото, както и за пеобразяване на гардероба – с нови закачалки, ароматизатори, сашета против молци.

Big pile of clothes thrown on the ground with a t-shirt saying nothing to wear. Close up on a untidy cluttered wardrobe with colorful clothes and accessories,

2. Инвестирайте в лесно забелязващ се калъф за телефон

Забравяте много? Това, според астролозите, също е част от специфичното влияние на Меркурий. Това явление, в което вещите ви потъват като в черна дупка, поразява дори тези, които много внимават как съхраняват имуществото си. В особен смисъл това се отнася за техниката, така че ви съветваме да инвестирате в ярък и лесно открояващ се кейс за телефон. Ще ви помогнат и безжичните локатори на вещи, които да поставите в портмоне, калъф за телефон или върху ключодържател.

c5809192a0ea4eb63cb9012c2f149f12

3. Проучете добре покупката си

Ако сте хвърлили око на нещо дизайнерско и скъпо, направете го след добра предварителна подготовка. Проверете цените в различните сайтове. Проучете дали артикулът е ново предложение, за да не се ядосвате, когато го намалят, само ден след като сте го купили.
Освен това, бъдете сигурни, че избраната покупка е точно за вас. Ако не сте 100% сигурни, изчакайте, има време за всичко.

1215b3e76e232490a491fa57193caa9c

4. Ако имате възможност за ваканция, заминете

Една от най-добрите опции да се справите с ретроградния Меркурий, е да избягате от него и то далеч. Изберете си дестинация, следете полетите си изкъсо за закъснение и извадете куфара. Почивката от хаоса ще ви дойде супер, както и подреждането на багажа с цветни, ваканционни дрехи и аксесоари.
Ако пък не можете да се измъкнете от ежедневието сега, защо да не инвестирате в удобен бански и да се отдадете на плуване и сауна? Сега е моментът и да почерпите вдъхновение от шикозния ваканционен гардероб на Оливия Палермо в Instagram, за да сте готови за пътуването си догодина.

e303e6dd59b71b2f1eea65666ce06afb

5. Поглезете се с качествени дрехи за вкъщи и релаксирайте

Съвсем в реда на нещата е да не бъдете постоянно навити на пружина, активни и спортуващи. Понякога е просто супер да се облечете в нещо меко, топло и удобно и да гледате сериали на дивана. Изберете подходящата материя за вас, когато говорим за пижама и домашни чехли и си сипете едно капучино с много пяна.

5b550c98c0f12a8ff834f309d4a4c323

6. Бъдете облечени за всеки повод

Астролозите казват, че заради ретроградният Меркурий трябва да сме подоготвени за всякакви изненадващи ситуации. Ето защо, е добре винаги да се обличате елегантно. Това не означава, че във всяка минута е нужно да носите пайети и дантела, с които да изгреете на парти. Напротив, по-скоро носете голяма чанта, която побира кецове, с които да смените токчетата, а за дрехите – залагайте на класически комбинации, без излишна ексцентричност. Модните експерименти можете да оставите за февруари, когато стартират седмиците на модата в световен мащаб.

9c60f72e1e3e53096f8312890f5705ce


Повече информация Виж всички