Истината зад перфектните снимки, които виждаме

| от Лилия Огнянова |


Ако имате инстаграм (би било странно, ако нямате), сте се нагледали на безобразни количества снимки на извънземно красиви жени, позиращи пред камерата и показващи разкошни тела.

Плоски коремчета, сладострастен бюст, изкушаващо дупе, перфектно заоблени бедра, сочни устни, премрежен поглед и всичко това подправено с красиви дрехи и тежки бижута или впити клинове и тънки потничета.

Мисля, че всички сме наясно с точно този тип снимки, наводняващи както инстаграм, така и фейсбук, пинтерест и тъмблър. Те ни карат да гледаме собственото си отражение в огледалото с разочарование и дълбока критика. Защо ние не можем да изглеждаме така? Колко още трябва да тичаме в парка, да прави клекове и да ядем марули и лимец, за да имаме такова дупе и залепен за гръбнака корем?!

Една млада дама обаче показва истинското „лице“ на подобен род снимки. Sara Puhto е 20-годишна финландка и блогърка, която е решила веднъж завинаги да покаже, че идеални хора няма, както и че не трябва да вярваме безрезервно на това, което виждаме.

Тя показва как всичко зависи от позата, която си заел, от гълтането на корема и издаване на дупето назад, от филтъра, който си ползвал и т.н. Сара иска да акцентира върху това, че инстарграм или фейсбук не са истинския живот и често това, което виждаме там, е абсолютно фалшиво и нагласено „за пред камерата“.

Разгледайте снимките ѝ в галерията ни по-горе и ще се убедите.


Повече информация Виж всички