Серина Уилямс – бременна, щастлива и бореща се за женските права

| от Лилия Огнянова |


Серина Уилямс е една от най-великите жени в тениса, а съвсем скоро й предстои да изпита радостта на майчинството.

Звездата е бременна с първото си дете, което се очаква да се роди през септември.

Засега Серина и годеникът й – съоснователят на Reddit Алексис Оханян, не разкриват какъв ще е полът на бебето, но пък тенисистката открито заявява, че ще се бори упорито, за да живее детето й в един по-добър свят.

Уилямс винаги се е стараела да използва известността, влиянието и парите си, за да подпомага различни феминистки организации, както и движенията за подкрепа на чернокожите жени в САЩ.

„Докато растях, често съм чувала, че не мога да постигна мечтите си, защото съм жена, а и заради цвета на кожата ми. Във всеки един етап от живота ми обаче съм се учила сама да се защитавам и да се боря за това, в което вярвам и което искам. Сега съм в невероятната позиция да имам богатство, за което дори не съм мечтала. Но нещата не опират до мен, а до онези 24 милиона чернокожи жени в Америка“ – споделя Уилямс по повод на дейността си за подкрепа на жените.

Наскоро тя се включи активно в Националния ден за равно заплащане на чернокожите жени в САЩ като сподели – „Заедно ще променим историята! Но преди това трябва да се борим здраво за всяко пени.“

Терминът на Серина е в началото на септември, като въпреки напредналата си бременност, звездата споделя, че не спира да тренира, тъй като възнамерява отново да се върне на корта и да продължи с кариерата си.


Повече информация Виж всички