Новогодишни обещания… без краен срок за изпълнение

| от Вучето |


Чудя се дали изобщо има смисъл да си пожелавам каквото и да е за новата година, при положение че от списъка ми за 2022-а нищо не се сбъдна. Дори не успях да си купя нов лаптоп, както бях запланувала. Фризьорът ми ме съжали и ми подари своя стария, понеже си купил нов, супер професионален (макар че го ползва, само за да играе покер онлайн), за четири бона. Трябваше и аз преди години да си взема в ръцете някакъв занаят вместо да уча, за да сполуча. Сега щях да суча масури и да правя ондулации на главите на бъдещи булки и с паричките да ходя на дълги шопинг уикенди в Милано и да щракам с пръсти.

И в личния живот съм така – вместо да си взема човек за спътник в живота, си взех котка с намерението винаги да е на моето (понеже не съм особено компромисна личност). Обаче се оказа точно обратното – винаги беше на нейното и накрая полудях.

Както разбирате, не ме бива много-много по взимането на правилни житейски решения. Нито по плановете ме бива.

И все пак… Изкушавам се някак да се пробвам и тази година да пренаредя пъзела на живота си така, че най-после парчетата да паснат и следващия декември да се похваля, че съм изпълнила новогодишния план на 100%.

Да се хвърля за кръста на Йордановден

За цялата 2022-а се хвърлих да спасявам едно-единствено нещо – пакет цигари, които ми изпаднаха от джоба на якето в дъждовна локва на излизане от таксито. Време е да упражня плонжовете си и, което е по-важно, волята и физическата си издръжливост за по-възвишени цели. Плюс това, бидейки първата жена, изправила се срещу дискриминационната религиозна догма, според която само мъже могат да се борят за кръста Христов в плиткия гьол на местната река, ще дам положителен пример на моите сестри в България и по света и ще предизвикам медиен интерес.

Пък смятайте какъв фурор ще настане, ако първа се добера до кръста и го вдигна победоносно във въздуха! Е тогава вече ако не ме викнат да заместя Анджелина Джоли като специален пратеник на ООН, не знам кога! Вече виждам заглавията в световните медии: „Една смела жена върви по стъпките на друга смела жена“. Трябват ми само две-три мисии на терен, за да направят филм за мен, режисиран от Оливър Стоун. Или не! По-добре да е Катрин Бигелоу, за да поддържаме феминистичната нишка на посланието.

Да участвам в реалити шоу

Гледам, хората изкарват много пари от такива телевизионни формати. А някои чак и повтарят! Доколкото разбирам, даже не е задължително да знаеш кой е Кафка, а само да можеш да доиш крави и да не се оплакваш, че не разполагаш с тоалетна със затопляща се седалка, за да спечелиш. Обаче аз това точно реалити не го харесам, понеже ми е прекалено минималистично. Искам разкош и романтика. И мини баклавички, ако ще се снима в турски курорт. Усещате сигурно накъде бия. Към „Ергенът“, разбира се!

Вижте още: Всичката Мара втасала, та и „Ергенът“

Изпуснах кастинга за втория сезон, обаче за третия меракът ми е да съм сред топ фаворитките за пръстена. Дано само Ергенът да не е бодибилдър, пианист или Благой Димитров, че ще трябва да развивам нови умения, за да му се харесам. Малко ме мързи, да си призная, а и пари нямам за целогодишна карта за фитнес и зъбни фасети, пък камо ли за цици и „принцески“ нос. Всъщност по принцип нямам пари, както се разбра от унизителното признание в началото на този текст.

Да започна да изхвърлям боклука си разделно и да си нося старите дрехи

Ето, ще си кажете, една истински постижима цел, при това достойна за адмирации, защото е в духа на новото време. И ще се съглася с вас, понеже на практика нищо не ми коства да изхвърлям портокаловите кори и остатъците от суши отделно от бутилките вино и каталозите за намаления на супермаркетите (с които хора, които очевидно ме мразят, препълват пощенската ми кутия, въпреки че съм я облепила с лепенки „Без рекламни материали И КАТАЛОЗИ, моля!“)

Вижте още: Втора употреба – от мръсна дума до последен писък на бавната мода

Относно тенденцията за придържаме към устойчивата мода, не мога да бъда повече „за“, понеже само като си представя, че за производството на дънките на задника ми са използвани 10 хиляди литра вода, лошо ми става. И се изпълвам с природозащитнически гняв. Защо, по дяволите, да си купуваш нови дънки, прецаквайки по този начин планетата, при положение, че вече си имаш такива… и ти СТАВАТ? Така, както ги виждам нещата в перспектива, слоганът на 2023-а ще бъде: „Купи си 50 бутилки вино вместо чифт Levi’s и спаси Земята!“.

NB: За бутилка вино се изразходват едва 4 литра вода!

Да си чествам юбилейния рожден ден на остров

Не искам, разбира се, това да е бившият Болшевик. Пукет става. Или някой в Карибския басейн. Ако вече съм спечелила „Ергенът“, шоуто, а защо не и реалния ерген (!), няма да има проблем да си позволя всяка екзотична екскурзия, нали така? Но при положение, че не намеря добри оферти за желаните дестинации, винаги мога да духам свещички или димящо бутче от варен птармиган (което е някакъв вид дебел арктически гълъб) в Гренландия. Остров е все пак – много важно, че няма да ми трябва бански. И слънцезащитен крем.

Да си хвана гадже

Знаете ли го тоя виц: Едно закъсало откъм любов и секс момиче хваща натясно Дядо Коледа и той, иска-не иска, я пита какъв подарък ще си поръча за празника. „Искам дракон“, категорична е тя.
Дядо Коледа, който по принцип е реалист, възкликва: „А не, няма да стане. Пожелай си нещо друго“.

„Ами тогава искам гадже.“

„Какъв цвят дракон искаш?“, бил светкавичният отговор на Дядото.

И аз така. Искам дракон. Ох, глупости, гадже исках да кажа. Само че при няколко условия: да не напира да се нанесе у нас, да не си слага четката за зъби при моята, да не ми размества нещата по кухненските лавици и да не качва в Instagram свои селфита от фитнеса, на които позира като бял рапър или си целува бицепсите.

Да спася Украйна (и света!) от Путин

Сега като се замисля, това май е далеч по-реалистична цел, отколкото горната.

Ох, знаете ли какво? Май няма да стане така. По-добре да си пожелая по-простички неща, ако искам наистина да ми се случат. Като например да се науча да плета, да сваля пет кила и да прочета книгата „Моби Дик“, вместо да търся порно със същото заглавие в интернет. Така и така, пъзелът на живота – такъв, какъвто го искаме – никога няма да го намерим в търговската мрежа. И нито дори в AliExpress.

Вижте още: 

Tърсите си гадже и не го намирате? Значи не търсите където трябва


Повече информация Виж всички