Мръсни момичета

| от Ния Лазарова |


Не знам за кой пореден път ми се случва да вляза в дамска тоалетна и да се погнуся до дъното на душата си.

Не че аз съм толкова лесно впечатлителна или си мисля, че жените не ходят по голяма нужда, а също така добре знам какво е месечен цикъл. Не!

Много повече ме погнусява фактът, че явно масата от тях не знаят как точно се ползва тоалетната по предназначение.

Че водата се пуска задължително всеки път или по няколко пъти. Че салфетки, кърпички и санитарни материали се изхвърлят в кошчето за боклук. Че не е срамно или забранено да използваш четката за тоалетна, ако се налага.

Да, неприятно звучи всичко това, знам. Гнусно даже. Но не можем да игнорираме темата и да се правим, че не съществува.

Факт е, че процентът на жени със забележително ниска лична хигиена не е никак малък. Разговори с приятели мъже ми е потвърждавал това, колкото и да звучи нелепо и трудно за вярване. Защото нали от момичетата се очаква, че са по-разумните, по-чистите, по-стремящи се към съвършенство, подреден дом и т.н., а мъжете били “прасетата”, хвърлящи чорапите си на пода, разкарващи се по гащи вкъщи и ползващи един сапун за миене на всичко, ако имаше как и на зъбите дори.

В следващия момент тези т.нар. “прасета” поддържат в забележително спретнат вид автомобилите и жилищата си, както и обувките, дрехите и аксесоарите си, стремят се да изглеждат добре и да миришат хубаво, а не малка част от тях си взимат душ два пъти на ден – сутрин и вечер.

Не ми се иска да изпадам в детайли на какви момичета са попадали точно този тип мъже. И не, не си е “личало”, че дамите са с ниска лична хигиена, нито пък е имало някакви предупредителни “сигнали”.

Гледаш я красива, добре облечена, добре гримирана, мирише на хубав парфюм и в следващия момент осъзнаваш, че не си е измила зъбите от 2 вечери насам, докато сте заедно на почивка, нито пък си е сменила бельото, а очите не си ги мие, за да не си развали перфектните мигли. Просто с малко повече “шпакловка и замазка” от козметичния несесер и обилно количество парфюм успява да замаскира мърлата в себе си.

Разбира се, винаги има изключения – както при жените, така и при мъжете. Винаги ще има гнили ябълки насред хубавите, но някак ти се иска да виждаш повече хора, които редовно се възползват от малките благинки на цивилизацията като течаща топла вода и каквито пожелаеш измиващи средства на нормални цени.

Защото в противен случай не се различаваме с нещо повече от Средните векове или двора на Краля Слънце, когато под тоновете пудра, злато и дантели, са се криели вмирисани и болни тела, обречени да се простят с младостта и здравето си прекалено рано, заради отказа от елементарни хигиенни навици.

И нека не забравяме, че степента на чистота именно е това, което ни дефинира като цивилизовано или не общество и хора в частност.


Повече информация Виж всички