Ще се влюбите в тази двойка катерачи

| от Хрис Караиванова, по Bored Panda |


Виждате ли този страхотен тандем от снимката? Запознайте се с кучето Хенри и котето Балу, които обожават да са навън сред природата, в планината и неотлъчно заедно.

Двойка катерачи от САЩ – Синтия Бенет и гаджето й, осиновяват Хенри през 2014 г., когато отиват в приют да търсят куче, което ще им допадне. Това се случва още, когато се запознават с малкото тогава кученце, само на 14 седмици. Виждайки потенциалните си стопани, Хенри се обръща с корем нагоре и започва да се гушка. Ясно е, че любовта е от пръв поглед и взаимна.

Синтия си спомня, че само 3 дни след като взимат Хенри от приюта, той вече е с тях на поход. Кученцето намира най-стръмния и висок връх, по който да се изкатери, за да погледне гледката от ръба на скалата. Така стопаните му започват да го наричат „малка планинска коза“.

След няколко месеца запалените планинари решават да добавят още един член в семейството си. Държат това да е спасено от улицата коте, настанено в приют. Търсят го в продължение на 5 месеца, докато не откриват Балу – микс между сиамска и улична порода. Веднага представят котето на Хенри и двамата просто се влюбват един в друг – играят и се гушкат непрекъснато.

Скоро и Балу се включва в планинските походи на семейство Бенет. Това изглежда изненадващо за една котка, която по-скоро би обичала топлината и уюта на дома си. Това коте обаче се оказва различно – то наистина обича да излиза навън, дори когато е време за ежедневните разходки на Хенри.

Вижте в галерията ни очарователната симбиоза между кучето Хенри и котето Балу, и техните страхотни кадри от пътешесетвията им в планината.