За майчината любов няма възраст или почивка

| от Mama Mia |


Казват, че няма по-силна любов от тази на майката към децата й. Всеки, който е родител, може да потвърди това, а поредната история-доказателство за силата на майчината грижа и отдаденост към децата идва от Ливърпул, Лондон.

Том е вече на 80 години и е преценил, че ще е по-добре, ако се премести в дом за стари хора, където ще получава специализирана помощ и медицински грижи постоянно.

Майка му обаче е на 98 и е решила да се премести в същия старчески дом, за да бъде по-близо до сина си в последните години от живота си.

„Никога не спираш да бъдеш майка“, казва почти столетната Ада и допълва, че пожелава „лека нощ“ и „добро утро“ на сина си всяка вечер и всяка сутрин, откакто двамата живеят отново под един покрив.

Том е първото от общо четирите деца на Ада и покойният й вече съпруг Хенри. След него са се появили сестрите му Барбара, Маги и Джанет, която обаче умира на 13 години.

Семейството е било винаги сплотено, въпреки че след като отрасват, децата тръгват по своя път в живота далеч от родителското огнище.

Ето обаче, че в заника на живота си майката и първородният ѝ син са отново заедно.

„Тя се грижи добре за мен, радвам се, че мога да я виждам всеки ден, след като вече отново живеем заедно“ – споделя Том и допълва, че дори и на тези години майка му от време на време отправя забележки за поведението му.

Персоналът на дома на възрастни споделят, че е рядко явление да видят майка и детето й отново заедно след толкова много години.

Връзката между Ада и сина й е затрогваща с отдадеността си, затова и помощниците в дома се стараят да им съдействат, за да изживеят оставащите им години възможно най-спокойно, сплотено и щастливо.


Повече информация Виж всички