Супермайки за супермразене

| от Лора Иванова |


Познавате я. Дори и да не споделя снимки на детето си онлайн (защото напоследък не се прави така), споделя снимки на себе си след раждането. Естествено, родила е естествено, защото е абсолютен враг на секциото. И същевременно изглежда толкова добре, сякаш никога не е раждала, а бебето е било износено от сурогатна майка. А перфектното тяло трябва да се демонстрира – задължително с коментар тип „можеше и по-добре да е, но още ставам“.

Между мъдрите и окрилени мисли на Джордж Оруел и Айнщайн, във Facebook тя често споделя статии от разни псевдонаучни източници за връзката между късното прекъсване на пъпната връв и връзката между майка и бебе, за дългото кърмене и за важността на ваксините. Но тя не е активист за задължителното ваксиниране, защото смята, че ваксините са полезни, само ако се съчетават добре с ДНК-то на съответното дете – затова и поучава онези, които нямат толкова голяма задълбоченост, а и собствено мнение, по въпроса.

Самата тя кърми дълго и е готова да се закълне, че и четири години са добър срок. Кърменето обаче не се отразява по никакъв начин на бюста й, поне ако съдим по Instagram-профила й на супермайка. Най-важното е, че мъжът й много харесва следродилното й перфектно тяло – снимката с нежна целувка между двамата във фитнеса (той държи бебето, за да може тя да тренира) доказва това. А тя, понеже много го обича и му е много благодарна, публикува всеки ден по един пост, за да го похвали колко е перфектен. Той наистина изглежда много добре – дори не се е сдобил с мъничко коремче тип dad bod, докато половинката му износва бебето.

Но освен, че има време за социални медии, докато гледа двете си деца, тя успява и да поддържа собствения си бизнес (който между другото е доста успешен)…

Сетихте ли се за какъв вид супермайки говорим, нали?

Ако съдите по нейните постове, всяка жена, отказала се от затрудненото кърмене на втория месец и преминала към адаптирано мляко, е обикновен профан. Грешник е всяка, разрешила да ваксинират детето ѝ, без да поиска пълен списък на съставките и вноса на ваксината. Провалена е онази, която шест месеца след раждането – секцио или не, продължава да изглежда като тюлен на излет, а стриите рисуват поле за морски шах по корема ѝ.

Супермайките са… просто супер. Не е трудно да им се възхитиш.

Много по-лесно обаче е да ги намразиш, защото ти напомнят, че ти не си от тях. Ти си просто обикновен човек, който се опитва да не се разплаче при поредното ставане през нощта, за да затопли шишето с мляко. Докато половинката ти спи до теб, похърквайки като морж с бирено коремче, разлято меко върху чаршафа…


Повече информация Виж всички