Златна колекция айфон за набожни

| от культурология.ру |


Какво помните от скандала с посещението руския патриарх? Вероятно се сещате за масивния златен часовник на „смирения“ божи служител.

Ето сега вече силно набожните, които искат всички да научат за тяхното благочестие и верска преданост, имат и друг начин на изява. Те могат да си купят луксозен, инкрустиран със злато iPhone 7 с православни символи и молитви.

Може да си мислим за Иисус, който е живял в бедност и е гонил търговците от храма, но от друга страна – за възникването на благочестивата златна колекция, явно има търсене. Сайтът на производителя уверява, че „дизайнът е създаден, за да отдаде дължимото уважение към този културен феномен (православната молитва) и чрез своя благолепен образ въплъщава високата идея за тържеството на вярата.“

Идеята за серията златни айфони с религиозни символи е на фирмата Caviar, специализирана в продажбата на скъпи телефони в Росия. Цената на изделието варира от 189 хил. до 219 хил. рубли (т.е. между 3300 и 3890 долара). Колекцията се казва Caviar Credo и включва айфони и смарт часовници „Спаси и съхрани“,“Източник“, „Троица“, „Св. Николай“, както и специален айфон за мюсюлмани „Meka Oro“.

Преди години компанията отново е предизвиквала общественото мнение, пускайки златен айфон с портрета на Путин.