Защо мъжете изневеряват?!

| от Мая Вуковска |


Да поговорим “право, куме, в очи” за това защо мъжете изневеряват.

Въпреки, че по първични полови белези аз съм момиче, по начин на мислене съм по-скоро момче. Мъжкарче, един вид. Това не ознчава, че искам си сменям пола, за да престана да сеепилирам и да почна да си бръсна лицето. Просто имам уникалната дарба да знам какви мисли минават през главата на всеки един мъж в дадена ситуация. Умея да разшифровам не твърде сложните, да си признаем, алгоритми на мотивите, предхождащи действията им, а и в много случаи знам какво ще отговорят още преди да са си отворили устата, когато ги попиташ, например, “Какво ТОЧНО означава като си пратил емотикони на усмихнато личице плюс морков плюс фойерверки на приятелката ми Ани?” Мъжете са просто функциониращи същества, те са нещо като амебите на човешката фауна, затова и отговрите им в повечето случаи са прости. Ако ги попиташ “Защо?”, много вероятно е да ти отговорят с класическото “За двеста”. И то не защото искат да се заядат или да подхванат спор, а просто защото не им се занимава да обясняват. А на тези от тях, които твърде много обясняват, значи не им е чиста работата.

Понеже, както разбрахме, аз съм човек от женски пол, но с аналитичните мисловни качества на човек от мъжки пол, ще направя услуга на всички мои небиологични сестри като ги осветля веднъж завинаги какви са истинските причини, които карат мъжете да изневеряват. (На единствената ми биологична сестра няма какво да обяснявам, понеже с мъжа й живеят толкова на север в Европа, че единствената й потенциална конкуренция за сърцето и пениса на моя девер са женските марали и виетнамската продавачка в кварталния супер.)

Жените виждат само една причина мъжете да изневеряват и тя е, че са задници. Ако обаче си дадем труда да вникнем по-детайлно и напълно БЕЗПРИСТРАСТНО в мотивацията на мъжете, ще установим, че причините могат да бъдат доста повече от една и че всички са добри, ако не от морална, поне от еволюционна, психологическа и био-физиологична гледна точка. За по-голяма нагледност, ще се направя на Ани Владимирова и ще дам примерни имена на героите в моето учебно видео. Той ще се казва Иво, съпругата/сериозната приятелка – Ирина, а любовницата – Сузи. Всъщност всичките любовници ще са Сузи. И така, Иво среща друга жена, Сузи, която започва да харесва повече от настоящата си партньорка. Въпросът е: Виновен ли е, че започва да спи със Сузи? Отговорът: Не непременно.

Да разгледаме различните сценарии. От мъжка гледна точка.

ИВО ХАРЕСВА И ИРИНА, И СУЗИ. Това показва, че Иво просто е от типа мъже, на които им допада да имат повече от един сексуален партньор. Така, както някои мъже се раждат с хомосексуална нагласа, други пък се раждат полигамни. Разбира се, има и трета група, в която попадат полигамните гейове, но те са обект на друг тип анализ, предназначен за различна аудитория. Ако Иво е представител на втората група, и да го вариш, и да го печеш, няма как да пренаредиш пъзела на ДНК-то му така, както на теб ти изнася. Няма драма.

ИВО ВЕЧЕ НЕ ОБИЧА ИРИНА. Или поне не както “едно време”, когато са си държали ръцете на плажа в Китен или когато тя самоотвержено му помогна да избутат реното до близката бензиностанция (въпреки че я бяха оперирали от херния и беше по джапанки!) Само че вече не е така. Няма драма.

ИРИНА ВЕЧЕ НЕ ОБИЧА ИВО. В такъв случай даже е задължително Иво да потърси нов пристан за пениса си. Както е възможно Шер винаги да изглежда на 38, така и е възможно да има живот след Ирина. Няма драма.

ИВО Е ПОРАЗЕН ОТ СЕКСАПИЛА НА СУЗИ КАТО ОТ ГРЪМОТЕВИЦА. Ирина би възразила, че човек не трябва да бъде толкова безотговорен и да излиза по време на гръмотевична буря. Само че, както всички сме чели по вестниците, човек може да го удари гръм и докато гледа мач на стадиона. Случват се такива неща. Няма драма.

ИРИНА Е ПОГРОЗНЯЛА. Ирина може и да е била хубавка като по-млада, а може и да не е била. Обаче сега вече прилича на майката на Гилбърт Грейп от едноименния филм и е напълно разбираемо защо пенисът на Иво отказва да надигне глава, за да я погледне. В този сценарий, Иво все още да обича Ирина, но същевременно му се прави секс, затова краката му го отвеждат при Сузи. Няма драма.

ИВО ИСКА ДА РАЗШИРИ СЕКСУАЛНИТЕ СИ ХОРИЗОНТИ, А ИРИНА НЕ ИСКА НИЩО В ДУПЕТО СИ. За късмет на Иво, Сузи е навита на всичко. И не мисли, че ако мъжът иска да изпразни сока си в устата й, това непременно го квалифицира като “перверзник” и “откачалник” (епитетите, които Ирина обича да използва). Голям процент от мъжете желаят да изявяват доминантната си същност чрез претворяването на фантазиите си чрез определени сексуални практики. Научен факт. Затова и много лекари зарязват жените си, за да се оженят за секси медицинска сестра, а пилотите го правят със стюардесите, защото държат не само ядките да им се сервират топли. Няма еманципация, няма драма.

ИВО Е ПАСИВЕН ТИП И ИСКА ДА БЪДЕ ДОМИНИРАН. ИРИНА ОБАЧЕ ПРЕКАЛЕНО МНОГО ГО УВАЖАВА И НЕ ЖЕЛАЕ ДА МУ БИЕ ШАМАРИ. Виж по-горния сценарий, само че с обърнати роли. Обстоятелствата принуждават Иво отново да свърши (и буквално, и метафорично) при Сузи, която няма нищо против да го разхожда на каишка из хола си, облечена с латексов легингс и кожен сутиен. Има много садо-мазо секс, но няма драма.

ИВО Е ГЕЙ, А ИРИНА Е ЖЕНА. Сузи също е жена, но затова пък брат й е много сладък. Тук вече май става малко по-сложно, но в крайна сметка всичко пак опира до сексуалните фантазии и вродените наклонности. Затова и драмата отсъства.

ИРИНА Е СТАРА, СУЗИ Е МЛАДА. Да, времето е кучка, няма спор. Няма и драма.