По-дълъг и по-силен…оргазъм

| от Mama Mia |


Уикендът идва и с него нараства желанието ни да се излежаваме до късно, а и да се търкаляме между завивките с любимото същество. През седмицата може да не сме имали достатъчно време, което да отделим на негово величество секса, но сега можем да наваксаме, нали?

За дамите сексът е нещо малко по-специално, особено неговият завършек – оргазмът. Понякога той се постига лесно и бързо, но друг път изисква специфична нагласа, поза, действия на партньора. А всички искаме оргазмът да е винаги умопомрачителен и разтърсващ, така че защо да не хвърлим едно око по-надолу, където уебсайтът Popsugar дава 10 полезни съвета за един запомнящ се финал на секса с половинката ви.

1. Отлагайте края по-дълго
Казват, че най-хубавите неща се случват на тези, които умеят да чакат. Така е и в секса. Според изследване на Journal of Sex Research и мъжете, и жените постигат по-задоволителен оргазъм, ако отлагат финала по-дълго време. Това отлагане е метод да задържите себе си и половинката си на ръба, като по този начин получавате дразнене на половите органи и по-силен финал впоследствие.

2. Намерете своята G-точка и я обичайте
Първо е важно вие да намерите този свой център на удоволствие, а след това да покажете и на партньора си как да работи с него. Да, G-точката наистина съществува и трябва да й отделите специално внимание. „Кучешката“ поза е добра за тази цел, защото по време на полов акт мъжкият член или устройство, което използвате, подава натиск към точката ви по-естествено. Пръстите и други играчки също ще свършат работа. Ако жената е отгоре по време на секс, вероятността за страхотно добър оргазъм също е голяма, защото така вие имате контрол върху ъгъла, дълбочината и темпото, с което се докосва вашата G-точка.

3. Просто дишайте
Въпреки че сексът е едно много приятно и отпускащо занимание, той все пак е и физическа активност. Както при всяко упражнение, дишането е важно, за да контролирате мускулите и сърдечния си ритъм. Вземете пример от йогата и дори от тантрическия секс следващия път. Дишайте дълбоко, синхронизирайте се с партньора си и забавете вдишванията, когато сте близо до оргазъм. Това ще забави финала и ще го направи по-шумен и главозамайващ.

4. Обърнете внимание на клитора си
Стимулацията на клитора е много важна по време на полов акт, защото вагиналната пенетрация сама по себе си трудно води до оргазъм при жените. Използвайте всичко под ръка – пръсти, устни, играчки, за да сте сигурни, че обръщате на клитора си достатъчно внимание, така че чрез стимулация, той да ви помогне да стигнете до прекрасен финал.

5. Изберете любимата си поза
Това звучи близо до ума, но наистина – колкото по-комфортно, секси или задоволена сте с някоя позиция, толкова по-лесно ще се настроите за оргазъм. Една от най-добрите пози с цел удивителен финал е да застанете седнала с изправен гръб, облегнат върху стената или таблата на леглото. Позицията осигурява приток на кръв към всички органи и в частност интимните ви такива.

6. Синхронизирайте се с цикъла си
Изследване между 18-35 годишни жени показва, че оргазмът при тях е най-интензивен на 14-ия ден от менструалния цикъл. Смята се, че жената е по-възбудеена и откликваща на сексуални ласки на този ден, защото клиторът се уголемява с цели 20% повече по време на овулация. Така че, имайте предвид календара и дните, в които овулирате, когато планирате наистина хубав секс.

7. Бъдете запознати с лекарствата, които пиете
Много видове лекарства влияят негативно върху либидото, като най-често заплаха за него са антидепресантите и противозачатъчните. Колкото е по-ниско вашето либидо, толкова по-трудно ще е да достигнете оргазъм, ако изобщо се случи. Бъдете сигурни, че сте запознати със страничните ефекти от лекарствата, които приемате, както и техните алтернативи, ако има такива.

8. Избягвайте алкохола
По-добре запазете чашата с вино за времето, след като сте достигнали оргазъм, защото пиенето може да намали либидото и физиологичната ви възбуда. Въпреки че консумацията на алкохол може психологически да премахне някои бариери у жената, физическият ефект от пиенето прави достигането до финала по-трудно.

9. Не забравяйте за упражненията на Кегел
Подсилването на вагиналните мускули може да доведе до много приятни изживявания в леглото. Упражненията на Кегел, известни като тренировка на мускулите на тазовото дъно, подпомагат матката, пикочния мехур и ректума – органи, които често заедно участват в един сексуален акт. Упражненията на Кегел са много препоръчвани за жени, които не могат да достигнат оргазъм, затова ги включете в дневния си режим за по-добри сексуални резултати.

10. Говорете
Не се срамувайте да изразите какво точно ви се иска – дори да е странно, извратено или да се отклонява от това, което досега сте правили с партньора си. Ако го искате, кажете го. Бъдете открити и честни със себе си и със своя партньор, и тази откровеност ще ви помогне да преодолеете задръжките си. Не забравяйте – не изключвайте нещо от секс репертоара, преди да сте го опитали.


Повече информация Виж всички