В дните преди Коледа помолихме наши приятели да споделят своята любима Коледна рецепта. Защото ако за едни Коледа има вкус на сарми със свинско, за други тя е с аромат на портокали, а за трети – с вкус на шоколад и вино.
Днес своя любим вкус представя Росица Иванова. Роси е програмист в екипа на SAP България, горд стопанин на котка и майка на 2-годишната Елена.
Представяме нейната любима рецепта за шоколадово суфле, което си признаваме бихме яли не само на Коледа.
Нужни продукти за 8 порции:
200 г натурален шоколад
200 г масло
7 яйца
270 г захар
125 г брашно
50 г натурално какао
мазнина за формите
Начин на приготвяне:
Пригответе суфлето непосредствено преди сервиране. Препоръчваме то да се консумира веднага- до няколко минути след като е извадено от печката.
Разтопете шоколада заедно с маслото на водна баня като непрекъснато бъркате. Разбийте с миксер яйцата и захарта на пяна. Добавете шоколадовата смес, брашното и какаото и ги смесете добре.
Намажете избраните от вас форми за печене с мазнина. По избор поръсете дъното им с какао за по-атрактивен вид при сервиране.
Загрейте фурната на 225 градуса. Запечете суфлето за 10 минути, но нито секунда повече, за да остане центъра му течен.
Извадете го и го оставете да се охлади. Сервираме върху плоска чиния с топка ванилов сладолед по желание.