Кое е момичето, което изигра младата Дона в „Mamma Mia: Here we go again“

| от MamaMia |


Ако вече сте гледали на кино продължението на култовия мюзикъл „Mamma Mia“, вероятно сте се зачудили коя е актрисата, която режисьорът се е осмелил да ангажира с амбициозната задача да изиграе младата Дона Шеридан?

Дона, която бе брилянтно въплътена от Мерил Стрийп в първия филм, а и в този, макар и съвсем накрая, в един просълзяващ момент от филма.

Слънчевото момиче се казва Лили Джеймс, родена като Лили Томсън в Англия, на 5 април 1989г.

MV5BMTA1NTY5MjkyOTJeQTJeQWpwZ15BbWU4MDgwODI3NDUz._V1_SX1500_CR0,0,1500,999_AL_

Актрисата има шотландско, френско и германско потекло и расте заедно с двамата си братя.

Учи в Гилдхол училището за музика и драма в Лондон и скоро започва кариерата си в британската телевизионна серия „Просто Уилям“ (2010). Следва поддържаща роля в драматургичната серия „Имението Даунтън“ (2012-2015). Филмовият си пробив Джеймс прави във филма „Пепеляшка“ през 2015г.

Джеймс играе Наташа Ростова в телевизионния сериал „Война и мир“ (2016). През 2017 г. участва в „Зад волана“ и филма, който спечели Оскар на Гари Олдман, „Най-мрачният час“ , които са приети добре от филмовата критика и се считат за успешни.

MV5BMjA5NjIxMDUwNF5BMl5BanBnXkFtZTgwNzY2MTA2NDE@._V1_

В галерията ни може да видите филмите, в които да гледате Лили Джеймс, а ако не сте гледали „Mamma Mia: Here we go again“, побързайте. Тук може да прочетете ревю на филма.