Защо жените в България носят основно черни дрехи

| от |


Не знам дали сте забелязали, но дамите в България носят дрехи в тъмни цветове. Дойде ли зимата започват да се обличат в сиво, кафяво и черно. Основният зимен нюанс, който можем да забележим по софийските улици е тъмно черно, светло черно, черно, черно на черни черти….

Дрехите в черно имат своите неопровержими предимства. Те изглеждат елегантно, оформят добре фигурата, прикривайки излишните килограми, практични са, защото не се цапат лесно, а и се съчетават чудесно с всякакъв цвят аксесоари и обувки. От една страна черният цвят изглежда най-лесен, но от друга не е точно така. Ако сме прецизни в комбинациите ще забележим, че съществуват много видове черен цвят – когато комбинираме черно с кафяв нюанс и черно с сив нюанс, нещата не се получават, така както сме очаквали.

Казват, че в черно се обличат хората със свободолюбив дух и именно затова този цвят е любим избор за облеклото на тийнейджърите. Той им помага да прикрият чувствата си и придава загадъчност. Но трябва да отбележим, че постоянното обличане в черни дрехи е вредно за емоционалното равновесие, тъй като този цвят „изсмуква“ жизнената енергия и води нервната система до изтощение.

Това не означава да спрем да се обличаме в черни дрехи, а по-скоро да не залагаме единствено на тях. Когато стане студено не означава, че трябва да забравим за ярките цветове като розово, жълто, зелено…дори бялото е много добър вариант за зимните месеци. България си има и своите специфики – ние няма как да сложим бели, велурени обувки през зимата, тъй като те на секундата ще бъдат за изхвърляне. Всички ние сме наясно, че улиците тук не се почистват и нямаме възможността да се разхождаме с новите си високи токове в кишата по централните улици на Столицата, но поне можем да се постараем да не изглеждаме като черни петна, ходещи в снега.