Всеки може да бъде грозен

| от Лилия Огнянова |


Едно от основните правила в интернет е да не вярваш на всички красиви и напудрени снимки, които виждаш. Те не са доказателство, че някой живее живот-мечта, нито пък че има перфектното тяло.

Особено когато става дума за външен вид, всичко е въпрос за правилен ъгъл на снимане, подходящо осветление, точна поза, поглед, грим и разбира се – куп филтри, които да скрият едно и да покажат друго.

И докато всички се опитват да се изкарат по-красиви, слаби и стегнати, отколкото са и изобщо някога ще бъдат, то има и жени, които демонстрират точно обратното – всеки може да е грозен.

От знойна красавица можеш да се превърнеш в блатен трол буквално за секунди и в това няма нищо магическо или необикновено, просто въпрос на ъгъл на снимане и подходяща физиономия.

Подобни експерименти с грозното и красивото обаче са важни, за да ни напомнят, че никой не е съвършен и никой не изглежда перфектно 24/7. Всички сме хора със своите слаби и силни страни, добри и лоши моменти, затова няма нужда се вторачваме излишно в огледалото и да се вманиачаваме по събиране на джуки, извиване на вежди и премежване с очи.

В крайна сметка сме най-красиви, когато сме естествени.