Прегърни естествената красота и космите й

| от Лилия Огнянова |


Представяли ли сте как бихте изглеждали, ако останете на самотен остров за месец-два? Без кола-маска, епилатор или поне бръснач, без боядисване на косата, скубане на вежди, лакиране и гримиране?

Да се отдадете изцяло на майката природа и да откриете каква точно натурална красота ви е определила тя.

Е, една доста смела девойка е решила да се застъпи за природните дадености на жените, които според нея представляват идеала за красота и е спряла да се обезкосмява.

Става дума за фитнес блогърката Морган Микенас. Тя впечатлява с красотата и прекрасната си кожа, както и със своите почти 29 хиляди последователи в Инстаграм. И не на последно място във визията ѝ няма как да останат незабелязаните рунтавите чернички косми по краката и подмишниците ѝ.

Морган споделя, че е взела решението да спре да се обезкосмява някъде, когато е била на 11-12 години. Тялото ѝ започнало да се развива по-рано и съответно да се окосмява. Другите деца ѝ се подигравали, като виждали окосмените ѝ крака и ръце в съблекалните в училище.

Първоначално Микенас се смутила, а в последствие започнала да изживява доста тежко обидите от съучениците си, докато в един момент не ѝ писнало и си казала „Стига“. След това изхвърлила всички бръсначи и забравила що е то кола маска и епилатор, за да прегърне натуралната красота.

Към момента Морган спокойно споделя снимки на фитнес тялото си (вижте профила ѝ в Инстаграм тук), което не е обезкосмявано от поне една година насам и споделя:

„Не се опитвам да накарам цялото човечество да спре да се бръсне под мишниците. Но искам да насърча онези, които не се чувстват комфортно да го правят просто да бъдат себе си.“

Според нея човек не трябва да робува на чуждите определения за красота, а да открие своя собствен начин, по който се чувства най-комфортно в кожата си.

Е, да се разхождам край морето по бански и рунтави косми не ми се струва точно моето нещо, но определено завиждам на Морган за всичките свободни часове, които ѝ оставят, след като суетата ѝ не я заставя да се скубе с болка и спартанско постоянство всяка седмица (поне веднъж).

А вашето мнение какво е?