„Модната идентичност“ на студентите от НХА

| от |

На 26.06.2018г. в клуб „Терминал  1“  ще се проведе модно ревю с над 10 колекции на млади дизайнери от катедра „Мода“ в НХА и обединени от общата тема – „Модна идентичност“.  Вратите ще бъдат отворени в 20:00, а след  дефилето започва афтър парти с  Dolittle.

Музикалната сцена ще се превърне в моден подиум за множество авторски колекции. Темата за идентичността в модата набляга на уникалната гледна точка на представените дизайнери. Тя ще бъде изразена чрез различен стил, функция, цвят и характер във всяка една отделна линия дрехи и аксесоари. Провокирани от една обща идея, авторите откриват нейния  образ в концепции за бъдещето и от миналото;  през хаоса, измеренията, геометрията до социална и личностна проблематика и др.

Авторите, които ще вземат участие в ревюто са Александра Петрова с колекцията си “Новото Yuppie”, Ани Добараджиева с „Dimensions“, Ани Йотова и „Strange Attractors“, Виктория Добрева с „Обу“, Йоана Кушева и „СОЦ Котюр“,  Мелинда Хубин – „Пънк. Грешка в обществото?!“, Михаела Цветанова „Пъзел“, Моника Маркова и „Gender Equality“, Пола Маринова „Gender Identification“, Радосвета Трифoнова „1+1=3″, Стефани Тодорова „Vivo“ и Филип Тренчовски с „ERROR“. 

Събитието е организирано благодарение на всички повярвали в таланта, труда и идеите стоящи зад новото поколение.

 

35870746_10204485660618191_5854285529641648128_o

 

Една от дамите, които ще представи колекцията си на 26-ти юни е Йоана Кушева, ето какво сподели тя с MamaMia.bg дни преди събитието.

Биляна Запрянова: Защо се насочи към модата?

Йоана Кушева: Модата сама дойде при мен. Винаги съм се интересувала от нея. Преследвам я от години и тя мен. Радвам се, че съм стигнала до тук и съм на финала на обучението си.

БЗ: Защо „Модна идентичност“?

ЙК: „Модна идентичност“ ни беше зададено като тема от катедра ‘Мода’ в НХА. Идентичност, защото всеки я има и всеки я носи.

БЗ: Каква е твоята „модна идентичност“?

ЙК: Моята е провокаторска и социална. Обръщам внимание на идеите и проблемите на субкултурите.

БЗ: Нарекла си колекцията си „Соц котюр“, защо?

ЙК: „Соц Котюр“, защото провокира! Колекцията е вдъхновена от ню уейв вълната в българия и борбата за свобода на творчеството.

БЗ: Какво си спомняш от соца?

ЙК: (Смее се) Нищо. Всичко, което знам е от истории и проучването ми за създаването на тази колекция.

БЗ: Ще продължиш ли да се занимаваш с мода и след това ревю?

ЙК: Искам да продължа да се занимавам с мода и се надявам да ми се получи!

 

Моделите на младите дизайнери можете да откриете в галерията ни.