Face Yoga: Защо да я включим в грижата за себе си

| от Антоанета Илиева* |


Познавате ли лицето си?

Как се грижите за него и всъщност – за него ли се грижите или само за отделни негови части?

Знаете ли кои навици водят до остаряване на кожата?

Подпухналост, увиснали клепачи, хлътнали очи, отпуснати скули и бузи, двойна брадичка, увиснала кожа на шията… сигурна съм, че сърцето на всеки се свива при мисълта, че в един момент това лице ще бъде наше.

Начинът, по който се чувстваме, определя и голяма част от възможностите, които срещаме по пътя си. Вярвам, че жените можем да вършим чудеса и че могат да ни се случват чудеса, когато имаме онзи плам в очите. Но той може бързо да угасне, ако не се усещаме добре в кожата си.
Лицето на един човек е рисунка не само на емоционалния му свят, но и на усилията, грижите и волята, които е готов да полага за нещата в него и извън него.

Свидетели сме, че грижата за лицето винаги е била съществена характеристика на различните епохи. Какво не би направила една жена, за да запази своята младост и привлекателност? Свидетели сме, че дори и мъжете осъзнават , че едно добре поддържано лице е инвестиция, която си заслужава.

Добрата новина е, че можем да имаме младо лице до късна възраст.

Необходимо е само да се отдалечим от стереотипите и да разберем, че причините за възрастовите промени върху лицето, като бръчки и увиснала кожа, се крият не толкова в кожата, колкото в други фактори като: форма на черепа, тонус на мускулите на лицето, прикрепване на мускулите към костите, срастванията с кожата. Т.е. процесът на остаряване всъщност зависи от състоянието на рамката, върху която е опъната кожата.

Как тогава да се грижим за лицето си, фокусирайки се върху първопричината за бръчките и увиснала кожа?

Отговорът е – с Face Yoga! Какво е Face Yoga?

Face Yoga е естествен холистичен метод за превенция и борба с бръчките, увисналата кожа, подпухналостта и тъмните кръгове. Базиран на набор от упражнения, масажи, акупресура и релаксация, редовното практикуване на Face Yoga тонизира мускулите на лицето, отпуска напрежението и засилва притока на кръв, с което помага на кожата да придобие по-млад и сияен вид.
Най-важното – Face Yoga помага да обичаме лицето си и да поддържаме онзи плам в очите, който ни вдъхновява да правим чудеса!

Тонизирайте мускулите с Face Упражнения

Упражненията за различните части на лицето оказват невероятен ефект за тонизирането на мускулите. Целта им е да редуцират напрежението в хиперактивните мускули и да укрепят пасивните мускули, които не използваме често в ежедневието си, така че да създадат баланс и да редуцират следите на времето.

Мускулите на лицето са изградени по различен начин от тези в тялото. Те са захванати един за друг, за костите или кожата и са контролирани от лицевия нерв, така че те се тренират по различен начин. Някои упражнения са насочени към тонизирането им, а други – към релаксирането им. Въпреки това, принципът е същият като при мускулите в тялото – ако не полагаме усилия и не ги тренираме, а разчитаме на рутинни движения, като говорене, хранене, гримаси, те остават отпуснати.

Редуцирайте бръчките с Face Масажи

Масажите работят както върху мускулите, така и върху лицевите тъкани. Правилното им изпълнение, отпуска мускулите на лицето , осигурява естествен лифтинг на кожата и редуцира бръчките на лицето. Освен на лицето, масажът помага и на ума да се чувства по-спокоен и отпуснат.

Работейки върху мускулите чрез упражнения и върху тъканите чрез масажи, може да постигнете невероятни резултати върху лицето си. Нанасянето на продукти с помощта на масаж, помага за по-доброто им усвояване от кожата.

Усилете кръвообращението с Face Акупресура

Акупресурата се използва от векове като метод за възстановяване на баланса и правилното движение на енергията чи в тялото и лицето. Когато енергията тече добре, ние се чувстваме по-здрави и спокойни.

Натискът върху определени точки на лицето, помага както за отпускане на стреса и напрежението, така и за тонизиране на мускулите, стимулирайки притока на кръв, колаген и еластин към кожата на лицето. Прилагайки акупресура, ние облекчваме напрежението в лицевите мускули, което означава по-малко мръщене и редуцирани бръчки.

Отпуснете лицето с Face Релаксация

Отпускането на лицето е важен аспект от Face Yoga. Напрежението в мускулите може да има негативен ефект върху здравето и красотата на кожата. Когато се чувстваме стресирани, това моментално се изписва върху лицето ни. Ето защо релаксацията помага едновременно за отпускане на напрежението в мускулите и за спокойствието на духа.

Ако си задавате въпроса кога е подходящо да започнете да практикувате Face Yoga, то отговорът е: Още сега! Със сигурност ранната грижа за лицето с Face Yoga е инвестиция в превенцията на бръчките, а най-хубавото е, че никога не е късно да започнете да укрепвате мускулите на лицето си, да тонизирате кожата си и да усилите кръвообращението си. В следващата статия ще ви споделя и как на практика да го правите.

*

Антоанета Илиева е инструктор по Face Yoga, изучавала и практикуваща метода на световно признатия експерт в тази област – Даниел Колинс, както и метода на руската школа на Женя Баглик. Завършила е обучение за масаж на лице при Цветелин Мишовски – физиотерапевт на Националния ансамбъл по художествена гимнастика. Майка е на 2 деца и човек, който е избрал да вижда и следва доброто в живота и да се доверява на естествените процеси в него.

По думите ѝ, Face Yoga ѝ помага да се грижи пълноценно за лицето си в натовареното ежедневие, а резултатите я вдъхновяват да помага и на други жени да се чувстват и изглеждат прекрасно с помощта на този метод.

Вижте още: 

Бетина Венкова: Йога ни позволява да повярваме, че всичко е възможно


Повече информация Виж всички