MamaMia представя книгата „Нови приказки за нашите деца“

| от MamaMia |


Занимаваме ви с детските приказки от близо година и половина. По-точно: от юни 2017, когато казахме „Едно, две, три, старт“ на нашия конкурс „Напиши ми приказка“.

През цялото време ви подканяхме да освободите фантазията си, да регресирате приятно в детството си или да влезете в това на децата ви, и да измъкнете оттам нова детска приказка: такава, която днешните деца да слушат или да четат с широко отворени очи и уши. Такава, която да отвлече любопитството и вихрещото им се въображение по начин, по който „Вълкът и седемте козлета“ вече не може.

И резултатът от всичко това се оказа по-добър от очаквания: получихме над 300 приказки, в какви ли не жанрови разновидности: модерни, близки до класическите, с позитивни послания, леко страшни, по-съвременни и по-ориентирани към миналото…голяма част от които ценни и достойни да се запознаят със своите взискателни читатели – децата.

Събрахме най-хубавите от тях (знаем, че изкуството е субективно и относително, та „най-хубавите“ бяха определени от нашето жури) в книга, за да може вълшебството на приказките да живее не само на екраните ни, а и върху хартия – там, където можеш да го докоснеш и помиришеш.

Книгата няма корична цена – тя ще бъде определена от читателите, а средствата, които съберем, ще отидат за деца в нужда чрез фондация „За нашите деца“. Към хартиената книга ще има и аудиокнига, а приказките ще разказват Йоана Буковска, Йоанна Драгнева, Ива Дойчинова и Стефан Вълдобрев.

Във вторник, 9 октомври, от 10ч., в „Перото“, ще представим книгата с вашите творения. А всеки който иска да я купи и да дари средства за деца в нужда, може да заповяда на място: там ще разберете къде се продават сънища, как Златоушка помогна на Лили и каква е съдбата на едно синьо велосипедче, което никой не искаше да кара.

Очакваме ви!