Най-вдъхновяващите снимки на Линда Еванджелиста

| от MamaMia |


Канадският модел Линда Еванджелиста беше една от модните икони на 90-те. Родена на днешната дата през 1965г., Линда става един от най-успелите и влиятелни модели на всички времена и краси над 700 корици на списания.

Тя започва кариерата си като модел през 1984г. , когато подписва с Elite Model Management, след като се премества от родната си Канада в Ню Йорк. По предложение на фотографа Петер Линдберг , Еванджелиста подстригва косата си късо през 1988. Прическата, наречена „Линда“, не само предизвика много копия по целия свят, но също така се подпомага кариерата на Еванджелиста в епохата на супермоделите.

Описвана като „хамелеон“ в модната индустрия и като ключова фигура сред петте супермодели, Еванджелиста е една от най-известните жени в света в края на 80-те и през 90-те. За разлика от колежките си, тя не решава да разнообрази в дейността си в други предприятия извън моделирането. Тя се оттегля от кариерата си през 1998г. и се завръща три години по-късно, този път работи само от време на време. Постиженията ѝ като модел я водят до обявяването ѝ за „Най-великият модел на всички времена“ от зрителите на телевизионно шоу през 2008 година.

Участва в клиповете на Джордж Майкъл „Freedom! ’90“ (1990) и „Too Funky“ (1992).

В галерията има нейни снимки, които ни вдъхновяват: женската красота не е повод само за завист, тя си е и вдъхновение.