Основните моменти от родителска среща в неназована столична детска градина

| от Татко в беда |


Всички прилики и разлики с реални хора и събития са плод на слабата ми памет и силно въображение.

1. Новата директорка всъщност не е директорка, а е втората подред за последната година, която е „временно изпълняваща длъжността“. На въпрос, кога ще има директорка, се отговаря – когато се договорят?!

Кой и с кого, никой не смее никой да пита.

2. Става въпрос за зелено училище. Учителката се хвали, че с предния випуск отишла с 18 деца на море. Въпрос от публиката – „А с колко се върнахте?“. Неловко мълчание, но се освести и бързо отговори – ами с 18!

3. Медицинската сестра обяснява някакви идиотщини за медицинските бележки, които се взимат от личните лекари. Руса девойка на около 25 вдига ръка и казва – ние нямаме личен лекар, ходим само на частно. Неловко мълчание. Блондито продължава – а може и да имаме, трябва да питам милото.

4. Въпрос към медицинската сестра, която изпълнява и задълженията на специалист по менютата. „Защо давате на децата овесена каша, те не я ядат?“ Сестрата отговаря: „Има си стандарт, трябва да се ядат фибри“. Ама аз никога не съм яла фибри и нищо ми няма“ Неловко мълчание.

5. Обясняват за допълнителните занимания и как вече момичетата можели да се запишат на футбол. Татко се изсмива звучно и пита „Ама сериозно ли?“ Познахте – неловко мълчание.

6. На всички родители се връчва наръч документи за разписване. Един е декларация, че съм се запознал с някакви наредби, правилници и прочие. Питам, къде са те, че да се запозная с тях. Учителката вдига рамене, а всички ме гледат, все едно съм казал, че съм трети братовчед на Кулагин. Мислено си обещавам да не се обаждам повече.

7. Татко-веселяк се опитва да демонстрира чувство за хумор. Няколко MILF-a му се подсмихват и му хвърлят по някой поглед. Това само го насъсква да говори още повече и по-силно.

8. Идва и сюблимният момент – трябва да се събират парииииии! На MILF-овете им се подкосяват краката, а „родителският актив“ (не знам какво е това, но бях обещал да не се обаждам) веднага пуска списък и празен найлонов джоб за кинтите. Оказва се, че Столична община не дава за учебници, тоалетна хартия, салфетки, мокри кърпички, лепило, моливи и тн.


Повече информация Виж всички