„Напиши ми приказка“ с детска книжка и аудиоверсия

| от |


Конкурсът на mamamia.bg „Напиши ми приказка“ вече има своята хартиена версия, както и аудио издание, и ще се продава с благотворителна цел чрез фондация „За нашите деца“.

Гласовете на Йоана Буковска, Ива Дойчинова, Йоанна Драгнева и Стефан Вълдобрев озвучават приказките.

16 истории за деца, написани от непрофесионални автори, станаха част от детската книжка „Нови приказки за нашите деца“с подкрепата на Bepanthen. Изданието няма фиксирана цена – всеки читател сам решава каква сума може да отдели. Събраните пари ще бъдат дарени на фондация „За нашите деца“.

„Нови приказки за нашите деца“ е резултат от продължителна инициатива в името на добра кауза. Проектът беше представен днес в клуб „Перото“.

Всичко започва като конкурс за приказки, написани от читателите на MamaMia.bg. Сайтът ни предизвика всеки да открие детското в себе си.

За няколко месеца събрахме над 300 приказки. Жури от хора, които професионално се занимават с писане, сред които са публицистът Мария Касимова, радиоводещият Драго Сиемонов и режисьорът Йордан Славейков, избра 16-те най-добри истории, които влязоха в книжката.

„За да стане книгата наистина детска ни помогна една млада дизайнерка, учила в Италия – Ирена Игнатова“, каза изпълнителният директор наwebcafe.bgСибина Григорова.

Част от приказките ба записани с гласовете на Ива Дойчинова, Йоана Буковска, Йоанна Драгнева и Стефан Вълдобрев в студиото BigBanda. „Озвучих „Хвърчилата история“ и „Велосипедчето“, които наистина останаха в сърцето ми“, разказа певицата Йоанна Драгнева.„Преди време Белослава ми каза, че си представя как записвам приказки и ги чета на децата по телефона. Сега тази мечта е осъществена“, допълни Ива Дойчинова.В проекта се включи и най-големият майчински форум Bg-Mamma, които допринесоха с техническа и медийна подкрепа.

Скоро ще се появи и страницата на проекта в сайта на фондация „За нашите деца“, в който всеки може да направи еднократно или периодично дарение и да получи аудио приказките и книжката, а парите ще бъдат дарени на фондация „За нашите деца“. „Това е едно добро начало. Надявам се този проект да бъде продължен, за да направим нещо още по-голямо и смислено“, каза режисьорът Йордан Славейков.