Няколко трика за мъже, начинаещи в Tinder

| от Слави Искренов |


След някаквите никакви два месеца, през които вече имам профил в Tinder, побратиме, реших да ти дам някои съвети от личен опит, ако ти предстои да навлезеш и в тази територия. Не че вече съм мега напред, а защото сега знам, че ако имаше как в началото да съм наясно с някои от тия работи, които знам сега, щях по-добре да изиграя някои работи в началото… Абе, разбра ме!

Не слагай селфита

Това не го знаех предварително, но някак го спазих и, да ти кажа – има значение, така че реших да го споделя.

Когато се регистрираш, използвай снимки, които ти е правил някой друг. Не качвай селфита. И в никакъв случай не ползвай там селфита по хавлия, в банята, гол до кръста и други такива, нищо, че така жените ще видят колко тренираш. Проява на лош вкус е и момичетата се оплакват от това. Разбрах го от тях, като се подиграваха на тези със селфитата. Ако обаче изглеждаш като онзи, дето играе Аквамен, мисля, че няма значение дали са селфита или не, а в случая снимки гол до кръста може дори да са ти от полза.

Не превъртай всичко накуп

Регистрирах се аз, потрих ръчички (съвсем нормални като размери са ми ръцете, просто такъв е изразът) и започнах да мятам профили наляво, наляво, наляво и понякога надясно.

И така се бях заиграл, че в един момент Tinder ми съобщи как вече съм изчерпал женските профили, които може да ми предложи по зададените параметри за разстояние и възраст. Е, браво, казах си. Значи това беше Tinder – побра се в около 4 часа…

След няколко дни започна да ми предлага срамежливо още по някой и друг нов профил, но сбутани между други, които вече бях цъкал с „не“-та (явно разчита, че мотивацията ми се е променила).

Та, ако има как, приятелю, не превъртай всички докрай веднага, а си оставяй и за утре. Не за да ти е по-интересно, а така самият алгоритъм на приложението просто няма да ти налага „наказания“ – все пак всяка такава система те предпочита редовно там, макар и по малко, отколкото много рядко, макар и по много, съответно те поощрява за правилно поведение.

Отвори „ножицата“ малко по-широко

Не вдигай много високо изискванията. Никой не ти е обещал, че най-яките мацки са в Tinder и, ако отхвърлиш достатъчно много профили, накрая ще попаднеш на каймака в апликацията. Но по-важното е – ако съм разбрал правилно какво впоследствие ми обясни, като ми се скара, една приятелка (след като при превъртането бях харесал има-няма десет профила) – свали малко критерия, за да те показва на повече жени.

Т.е. май ако мяташ достатъчно много профили вдясно, приложението решава, че не си киселяк и има защо да те показва на повече женски профили, за да има шанс да те лайкнат и те и да стават съвпадения.

Игнорирай красивите азиатки

Защото са скем. Ако не си чел статията ми за видовете женски профили в Tinder, ето: китайски хакерчета се представят за жени, уж те харесват, но най-вече ги привлича евентуалната ти наивност и парите в картата ти.

В чата такъв ще се представи за космополитна дама, която сега е точно в твоя град заради бизнес ангажименти. И се интересува с какво се занимаваш, имаш ли собствен бизнес и дали инвестираш. За да ти предложи да си купиш биткойни и т.н. – вече ти е ясно…

Прави си скрийншотове

Това – в случай, че искаш да си имаш някъде събрани всички харесани от теб профили. Апликацията го позволява. Защото в началото аз мятках вдясно набързо това, което ми допадаше, с идеята, че после ще отворя там, където са се трупали, и ще ги разгледам по-внимателно. Оказа се, че няма такова място.

Като се замислиш, то няма и смисъл да от него – акo момичето те хареса, ще има съвпадение и ще видиш отново профила ѝ, като получиш един вид нейното разрешение да си чатите. Иначе какво – ще я издириш във Facebook или из улиците и ще се надяваш да изглеждаш по-добре на живо ли?!

Не бързай с първите реплики

Когато вече имаш съвпадения, но и установиш, че не си лайквал профили в безсъзнание или под въздействието на твърде тежка самота – с други думи, не съжаляваш кои си харесал – ще имаш възможност и за разговор в чата. Изчакай поне няколко часа. Може да си отчаян, но нека не ти проличава веднага. Не чакай и твърде дълго, че женските мнения се менят като… мнения на жена (не се сетих за по-точно сравнение).

Преместете се в друг чат

Ако вече си чатите и горе-долу е потръгнало – предложи ѝ да се преместите в друг чат, все едно кой – Viber, Telegram, Messanger, Whatsapp, Instagram Direct, каквото тя предпочита. Едно, че е по-удобно, може да се пращат и файлове и под файлове всички разбираме снимки, нали. Второ – че ще видиш иска ли да ти даде телефонния си номер или профила си във Facebook. Ако се съгласи – браво, айде успех!

После, като напреднеш – върни услугата и сподели какво си разбрал от твоя личен опит.

Например – има ли смисъл да се лайкват профили без снимки на жените зад тях…

Още от Слави Искренов:

Инстаграмки, „лудички“, послъгващи – какви са женските профили в Tinder