Кои са трите възела на здравата връзка баща-дете

| от MamaMia |


Здравата връзка между бащата и детето е много важна в изграждането на житейско доверие, приятелство и пълноценна семейна среда.

Възелът на приятелството, Водаческият възел и Спасителният възел – създаването на тези скаутски възли представлява малко предизвикателство, като същевременно е и послание за трите роли на бащата в семейството. Таткото може да бъде водач, но и спасител,който ще подаде ръка в критичен момент. Същевременно той трябва да остане разбиращ и подкрепящ приятел.

Татковците и малките ентусиасти могат да се пробват да направят сами някои от трите емблематични скаутски възли, които носят посланията за силна връзка и по този начин да се приобщят към националната кампания„Да бъдеш Баща“.

Чрез онлайн предизвикателството, наречено „Връзката е важна“, националната кампания „Да бъдеш Баща“ ще отбележи 21 юни – Деня на бащата в цял свят.„Да бъдеш Баща“ призовава деца и бащи да обединят усилията си в скаутска задача онлайн и да си отговорят на въпроса: Колко здрава е нашата връзка?

„Именно това ще попитаме татковците и техните деца, надявайки се да ги предизвикаме както към търсенето на отговор, така и в неговото постоянно преоткриване. Бащинството изисква посвещаване и отдаденост – това не е роля, която може да се усвои за няколко часа, а процес, в който родителите често учат от своите деца. Денят на бащата отбелязва именно тази връзка – на взаимно доверие, уважение, зачитане и подкрепа. Решихме да дадем живот на една метафора, като я превърнем в практическо занимание и напомним за ценните неща в живота и в семейството. Те са значими не само днес, но и през цялата година“, споделя екипът на националната кампания „Да бъдеш Баща“.

Връзката е важна

Три професионални възела, използвани в планината, ще предложат забавни минути на всеки сръчен тандем, който иска да покаже, че най-хубавото се случва с общи усилия.

В рамките на предизвикателството на Facebook страницата на кампанията „Да бъдеш Баща“ ще бъдат публикувани и видеа, които проследяват детайлно стъпките в забавната задача.

Всеки, който желае да участва в предизвикателството, може да публикува на страницата снимка или видео с хаштаг #ВръзкатаЕВажна #WorldFathersDay #ДенНаБащата.

Трима от участниците, които ще бъдат избрани на случаен принцип, ще получат и специални награди.

Как да направим заедно едни от най-популярните скаутски възли, които пресъздават грижата един за друг, любовта към природата и възможността децата да бъдат самостоятелни с помощта на родителска подкрепа?Вижте във видеата.

Спасителен възел:

Водачески възел:

Възел на приятелството:


Повече информация Виж всички