Илон Мъск – баща на 7 сина, който все още се надява на дъщеря

| от MamaMia |


 Илoн Мъск – ексцентричният милиардер, предприемач, основател нa Tesla, Space X, a някога и на PayPal, често изумява с непостоянното си публично поведение и внезапните си, често лишени от логика, решения.

През юли например той изуми света, когато внезапно съобщи, че Tesla няма да приема плащания с биткойни, което буквално срина стойността на водещата криптовалута. С няколко изказвания по-късно Мъск пък вдигна стойността на биткойна, като призна, че той самият имал от тази криптовалута.

След действията му в общественото пространство остана да виси въпросът не е ли твърде странно един човек, пък бил той и милиардер, да концентрира толкова влияние в себе си, че да може да влияе на криптопазарите само чрез едно свое изказване. Вече съвсем не са малко хората, които смятат, че поведението на Мъск е безотговорно и приемат, че всичко, което се случва около него е по-скоро въпрос на медиен балон, отколкото на сериозен бизнес.

Въпреки спорните мениджърски действия на милиардера, неговата слава си остава все така непоклатима.

Отчасти тя се дължи и на абсолютно откачения, по-скоро звезден, отколкото мениджърски, личен живот на Мъск, който през май 2020 стана баща на 7-ия си син – този път от 32-годишната канадска певица Клер Буше, по-известна като Граймс. Двамата решиха да кръстят детето с труднопроизносимото име X Æ A-XII, или просто Х.

Преди връзката си с Граймс, Мъск е имал 8 годишен брак с канадската авторка Джъстин Уилсън, продължил от 2000 до 2008 година.

Техният първи син, кръстен Невада Александър, умира трагично едва на 10 седмици от синдром на внезапната детска смърт. Това се отразява тежко на семейството, като Илон се затваря в себе си и не желае да обсъжда повече смъртта на детето. По думите на бившата му жена пред Marie Claire, тя не успяла да разбере това поведение, точно както и той не разбирал защо тя тъгува толкова открито, което според него било израз на „емоционална манипулация“.

„Прекалено ми е трудно да говоря за това“, казва Мъск в свое по-късно интервю. „Не съм сигурен защо бих искал да говоря за изключително тъжни събития. Това не носи добро в бъдеще. Ако имаш други деца и задължения, тогава затъването в тъга не помага на никого“.

Само 2 месеца след загубата, някогашното семейство посещава клиника за асистирана репродукция с намерението Джъстин да забременее отново чрез ин витрo колкото се може по-бързо. Така през следващите пет години тя ражда двойка близнаци – Грифин и Ксавиер (днес на 17 години) и тризнаците Кай, Сексън и Дамиан – днес на 15 години.

В момента Мъск споделя родителските права над петте момчетата с бившата си жена.

При зает човек като него това не е особено лесно. Мъск рядко споделя снимки на децата си в социалните медии, с изключение на постовете и интервютата, които даде за раждането на своя син X, когато публикува негова снимка с необичаен филтър с татуси.

С Х той често публикива снимки, как го държи, докато работи:

Колкото до останалите момчета, преди време неговата бивша приятелка Амбър Хърд публикува снимка, на която се вижда как тя и той се забавляват с момчетата.

Известно е, че Мъск често пътува с децата си по света. По случай 50-ия си рожден ден преди месец той предприе пътуване до Италия с Граймс и своите синове тийнейджъри. Те бяха заснети на видео от кмета на Флоренция Дарио Нарделла в Галерия Уфици. Едногодишният син X не се появи заедно с тях по време на ваканцията.

Въпреки големия брой деца, за които вече се грижи, Мъск признава, че би искал да има още – и ако може и момичета.

Той споделя ексцентричното вярване, че населението на света намалява драстично и това е „много по-голям проблем, отколкото хората осъзнават“. В коментар под свой статус, който пожелава на Мъск следващото му дете да е момиче, той отговаря: „И аз се надявам! Следващото дете ще бъде момиче!“.

Всички синове на Мъск посещават частното училище Ad Astra, което е основано от самия него през 2015. Момчетата се обучават заедно с децата на работещите в компанията SpaceX. Училището се посещава от едва 40 ученика и се специализира в технологично образование и курсове по програмиране. Във всички случаи Мъск има силно влияние върху това какво синовете му научават в училище.

При цялата тази отдаденост е странно, че в крайна сметка Мъск, поне според медиите, всъщност едва ли живее с новото си семейство. Миналата година той обяви, че е продал всичките си къщи и имоти и живеел в миниатюрна предварително направена къщичка в Остин, Тексас, която струва едва 50 хил. долара и за която плащал наем. Разбира се, очевидно не е възможно толкова малко пространство да се дели с Граймс, бебето и по-големите му синове.


Повече информация Виж всички