Face Yoga по време на и след менопауза: Никога не е късно да добавите грижа за младостта си! /ВИДЕО/

| от Антоанета Илиева |


Мисълта за менопаузата плаши много дами.

Честата преумора е само част от предизвикателния житейски коктейл, който този период носи. Наред с нея, загубата на увереност и лошото самочувствие често се прокрадват често в съзнанието ни, а понякога се задържат задълго. 

Със сигурност повтарянето на мантрата „Обичай се, ти си красива“ няма да помогне точно в този момент, затова пък добавянето на нови навици и следването на стабилна рутина, с която да се грижим за младостта си, са ключови за по-лекото преминаване през този етап.

За всички дами, които искат да подобрят усещането за себе си, съм подготвила конкретни стъпки, които да следвате в периода на менопауза и след менопауза.

Като инструктор по Face Yoga, най-честият въпрос, който получавам, когато консултирам дами на възраст 50+, е: „Работи ли Face Yoga при жени на моята възраст?“

Да, работи, но само, ако е последователно и в съчетание с правилна козметика.

Основните зони, в които виждаме промени с напредване на възрастта, са шията и вратът. Когато има дисбаланс в тях поради неправилна стойка, приведена позиция на тялото и главата, хормонални изменения, се забелязва отпускане на контура, назолабиални линии и дори паднал клепач.

Мускулите в лицето са захванати един за друг в лигаменти и когато един мускул е в спазъм, той издърпва останалите мускули към себе си. Затова, добавянето на правилни масажни техники и упражнения променя не само начина, по който изглежда лицето, а и начина, по който се чувстваме емоционално.

Следвайте тези Face Yoga техники, за да отпуснете спазми в зоната на шията:

1. Потупване с пръсти в зоната под брадичката – за активиране на кръвотока
2. Масаж по костта при челюстта – за противодействие на възрастовото изменение на костите
3. Разтягане на шията – за тонус на мускула Platysma
4. Упражнение – за работа по отпускане на кожата и двойна брадичка
5. Разтягане на страничната част на шията – за работа по блокажи

Начинът на изпълнение на техниките вижте тук:

По време на менопауза и след менопауза козметиката също е от ключово значение за поддържане на баланса в лицето, заради появата на сухота в кожата, загуба на еластичност и задълбочаване на бръчките.

Така че съветът ми е да не я пренебрегвате, а напрoтив – създайте си навик да я нанасяте сутрин и вечер. Ако пък нямате стабилна рутина, започнете още днес да я създавате, като добавите правилни съставки.

Новата серия на Bioten – Nutri Calcium – е разработена, за да се погрижи за състоянието на кожата, вследствие на хормоналните изменения в организма при дами на възраст 50+.

Тя е базирана на концепция с калций, като работи за възстановяване на хидратацията в кожата, изглаждане на дълбоки бръчки и предефиниране на контура.

Впечатляващо е съдържанието на съставката FemiGen+ – мощен активен екстракт от естествен произход (лист от Engelhard), специално създаден да противодейства на хормоналното отпускане на кожата.

В съчетание с калция, продуктите от серия Nutri Calcium на Bioten (серум и крем) правят кожата видимо по-стегната, по-гладка и подмладена.

Работете комплексно и не отлагайте самочувствието си! Никога не е късно да добавите грижа за младостта си. Направете го още днес!

Вижте още: 

Face Yoga инструктор: Ето ги верните стъпки за нанасяне на козметика