Време е да помислим къде да приберем летните дрехи

| от |


Есента „чука“ на вратата и съвсем скоро ще стартираме с продължителната смяна на летни със зимни дрехи. Време е да приберем ефирните рокли и да извадим дългите палта. Въпросът е – по какъв начин да ги запазим в най-добрия им вид до следващия сезон?

Първо, уверете се, че всички дрехи, които искате да приберете са добре почистени и изпрани. Някои от тях е по-добре да дадете на химическо чистене, за да запазите целостта им.

Можете да използвате стари куфари или големи кашони. Разбира се, преди това е добре да почистите и самото място, на което смятате да приберете дрехите, за да не се замърсят допълнително. Ако сте прекалено прецизни можете да поставите стар чаршаф, за да сте сигурни за техния престой през следващите няколко месеца.

Изпраните дрехи се сгъват, за да заемат възможно най-малко място. Нареждат се плътно една върху друга, като по-обемните се поставят в долната част на куфара/кашона. Количеството им трябва да е такова, че при затварянето на капака, той да ги притисне, а не да се разпръснат при първото повдигане на куфара/кашона.

Ако имате вълнени пуловери, които сте решили да оставите на тавана е добре да поставите нафталин между тях, за да не станат на дупки до следващия сезон. Много е важно да поставите куфара/кашона на сухо място. Дрехите, които се подреждат на закачалки в гардероба, е добре да се поставят в памучни шрангове, за да се запазят непокътнати и да не се измачкат сгънати в куфара/кашона.

Преди да подредите гардероба си с новите дрехи за сезон есен – зима, го почистете добре и проверете дали случайно не сте прибрали някой мръсен пуловер от миналата зима.


Повече информация Виж всички