Трябва ли малките момиченца да се гримират?

| от MamaMia |


Преди няколко дни в Instagram се появи видеото на 3-годишно момиченце, което се гримира с професионализма на жена, която прави това от години. Завидните умения, които малката показва, привлякоха вниманието на много хора, но коментарите под него са доста двуполюсни. От една страна са потребителите, които смятат видяното за обичайна детска игра на момиченце, което всячески копира майка си. От другата страна стоят обезпокоени хора, които считат уменията на 3-годишното за прекалено и ненужно усилие на едно дете, което прекалено рано се превръща в поклоник на изкуствената красота.

Follow @mymakeupcover for more daily Makeup & Beauty Videos! ❤️ Via: DM me!

A post shared by MyMakeupCover (@mymakeupcover) on

Майката на 3-годишната Лириана – Сюела, публикува видеото на дъщеря си още през октомври тази година. В месеците след това видеото й бива репостнато от популярни в Instagram акаунти като @MyMakeupCover и @HudaBeauty, за да стане вайръл и да получи над 1 милион гледания.

Във видеото момиченцето слага коректор под очите си, след това нанася сенки на клепачите си, докато и двете й очи са затворени. Гримирането продължава с руж и спирала, а накрая и червило, след което детето праща въздушна целувка на зрителите си.

„Тя се гримира сама от начало до край“, казва Сюела за Yahoo. „Аз просто стоя и я снимам, докато го прави. Тя обича да копира всичко, което правя. Буквално всичко трябва да е същото: облеклото ни, гримът, косата“.

Много от потребителите в Instagram признават, че гримирането на Лириана е забавно, а и забележително постижение за възрастта й. Хората коментират, че нанасянето на грим е също толкова креативно, колкото рисуването например, и че момиченцето показва голям талант – по-голям от този на жени, гримиращи се от години.

Въпреки това, все повече от коментарите са от хора, които смятат, че не е подходящо деца да се гримират. „Ето защо нашите малки момичета са толкова вманиачени с външния вид. Това е грешно“, гласят част от мненията, а други са още по-остри: „Това е ужасно глупаво. Родителите й са толкова глупави. Тя е прекалено млада, за да знае как се прави това. Дори аз не го правя“.

Първоначално Сюела е наранена от коменатрите, някои от които доста рязки, но се научава да не обръща внимание на критиката. „В началото ме притесняваше“, казва тя за Yahoo. „Исках да обясня, че това, което казват, изобщо не е вярно. Дъщеря ми не се събужда, за да сложи грим веднага след това. Тя просто обожава да си играе с това от време на време и за мен няма проблем да го прави, защото всички сме го правили“.

Сюела вярва, че не причинява никаква вреда на дъщеря си. „Когато четях коментарите на хората, казващи, че се опитвам да печеля от нея, да й отнема невинността или да я накарам да не се харесва без грим, бях объркана“, разказва тя. „Не мисля, че някоя майка би направила нещо лошо с дъщеря си – всичко това е за забавление. Знам обаче, че не мога да угодя на всички и разбирам това“.

Ето защо, Сюела ще продължи да публикува видеа с малката си дъщеря Лириана, която се гримира като истински професионалист. Няколко такива можете да видите надолу.


Повече информация Виж всички