Митовете за нашата коса

| от |


Тази седмица на фокус е косата. Днес ще ви сблъскаме с пет от най-разпространените мита за вашата коса.

Не използвайте сешоар.

Сешоарът със сигурност се отразява върху здравината на косъма, но ако се използва умерено няма от какво да се притеснявате. Другата ви алтернатива е да оставите косата да изсъхне съвсем сама, което се оказва доста по-вредно от вашия добър приятел сешоара.

Щом имаш пърхот, значи си със сух скалп.

Пърхотът може да е предизвикан и от склонна към омазняване коса или от неподходяща козметика. Купи си медицински шампоан и няма да сбъркаш.

Ако подстригваш по-често косата си, тя ще расте повече.

Честото подстригване може единствено да заздрави косата ти, но не и да я накара да расте по-бързо. По този начин премахваш изтощените краища, но това няма влияние върху скоростта на растежа.

Стресът и белите коси.

Най-редовно, когато някое от децата те ядоса, му вкарваш вина с репликата „ето тези бели коси са заради теб“. Деца, това не е вярно. Белите косми са резултат от стареене или семейна обремененост. С годините човешкият организъм произвежда по-малко меланин, а именно той е причината нашата коса да има цвят.

Сменяйте шампоана си.

Всъщност не го сменяйте, а разберете от какво има нужда косата ви. Ако сте намерили ШампоанЪТ не е нужно да се разделяте с него, може да го използвате в богатство и бедност, докато смъртта ви раздели… или изчерпването му в дистрибуторската мрежа.


Повече информация Виж всички