Козметиката, която трябва да сложиш в багажа, когато тръгваш към морето

| от |


Винаги забравяме по нещо, когато тръгнем към морето и не само. Разбира се във всеки един момент можеш да го замениш с продукт, купен от морската аптека, която е до горе заредена основно с Лопедиум. Точно поради тази причина, за да не си разваляш почивката – ти предлагам да направим списък.

Спирала

Купи си нова спирала, с която миглите ти да не стават на мастилени топчета. Морето не е момент да се упражняваш в правенето на тъмен, вечерен грим, така че една основа, лек руж и червило са напълно достатъчни. Ето тук идва ролята на хубавата спирала, която да подчертае очите.

Сух шампоан

Всяка дама знае, че на морето още на втория ден, косата започва да прилича на едно голямо нищо. Ако решиш някоя от вечерите да експериментираш и да я пуснеш свободно да пада върху раменете ти – задължително използвай сухия шампоан. Той й дава онзи незаменим обем, който постигаш с четка, сешоар и добър фризьор.

Лосион за тяло

Предполагам нямаш желание да започнеш да се люпиш на втория ден от почивката си, затова си вземи хубав лосион за тяло, който достатъчно добре ще хидратира – изтощената и суха кожа, която цял ден си подлагала на тормоз.

Слънцезащитните продукти

Колкото повече, толкова повече и никога втори фактор. Ясно е, че не искаш да изглеждаш все едно току що си се омазала с кисело мляко, но за да не се стигне все пак до млечния продукт – използвай максимално висок фактор, особено за лицето.

Крем за лице

Това е първото нещо, което трябва да сложиш в куфара си. Първо, защото няма къде да намериш точно твоя и второ, защото лицето ти има въпиюща нужда от него. Повярвай ми.

Фон дьо тен

Няма да влизам в подробности дали да се спреш на ВВ крем или СС крем. Вземи, която искаш буква от азбуката. Базата за лице ти е напълно достатъчна. С нея ще направиш тена на лицето си равномерен и няма да имаш нужда от опушен грим и контуриране, все пак си на море.

Червило

Винаги съм предпочитала светлите тонове, дори в повечето случаи залагам единствено на Carmex, но за всеки случай си вземи едно червено червило, може и да потрябва за спешни случаи, както казах на море си.

NB! Вземи все пак и онзи Лопедиум от преди малко, за всеки случай.

 


Повече информация Виж всички