Надя Сюлеман – скандалната майка на осемзнаци…и още 6 деца

| от Хрис Караиванова |


Ако все още не сте чували тази история – седнете и четете, защото тя просто не е за изпускане. Звучи невероятно, все едно ви разказват за странния случай на Бенджамин Бътън, но всъщност всичко е вярно. Запознайте се с Надя Сюлеман – жената, която роди 8 бебета…наведнъж.

Историята с осемзнаците на Надя Сюлеман естествено фигурира в Рекордите на Гинес. Има само още един докладван случай с раждане на 8 деца, като и двете раждания се случват след изкуствено осеменяване, а не са плод на естествено зачеване. На Сюлеман имплантират общо 6 ембриона, като два от тях се разделят, оформяйки две двойки близнаци. Разбира се, никой не е очаквал всички имплантирани ембриони да се задържат, да произведат още два и в крайна сметка на света да се появят още 8 деца – от една майчина утроба.

Screen-Shot-2017-08-27-at-17.55.18-1024x663

Лекарят, който извършва инвитро процедурата на Надя Сюлеман, по-късно е изключен от медицинската колегия и правото му да практикува професията е прекратено. Причината за това е, че той се съгласява с желанието на Сюлеман да й бъдат имплантирани всички 6 ембриона, с които тя е разполагала, заедно. Но това далеч не е толкова учудващо.

Истинската изненада в тази история е, че Надя Сюлеман вече има 6 деца, преди да се подложи на процедурата, с която придобива още 8 наведнъж. Чудите се защо някой би си причинил всичко това? Надя споделя в интервюта, че черпи радостта си в живота от децата, вместо от връзки с мъже, и обича децата си повече от всичко друго. В едно от следващите си интервюта пък Надя казва, че съжалява, че изобщо е станала майка.

fdxv1ys

Няма как да не признаем, че животът на Надя Сюлеман е бил труден. Въпреки огромния медиен прожектор върху себе си, скандално многодетната майка се е принуждавала да върши доста спорни неща, за да изхранва 14-те гърла, която я чакат вкъщи.

В дома си Надя отглежда 10 сина и 4 дъщери общо. Проблемът е, че майката вече е била безработна и препитаваща се от купони за храна, когато забременява с осемзнаците. Ето защо, опитвайки се да издържа многочленното си семейство, през 2012 г. Сюлеман решава, че е добра идея да влезе в света на забавленията за възрастни. Така тя се появява като главна героиня в порно филма Octomom Home Alone. Танцувала е и в различни клубове, а през 2013 г. порното с нейно участие печели награда за най-добър филм за възрастни с участието на известна личност.

Screen-Shot-2017-08-27-at-17.56.30-1024x752

Как започва всичко? Преди 21 години Надя Сюлеман се подлага за първи път на инвитро процедура – при същия лекар, който по-късно престава да практикува. Първото й дете – Амира, се ражда през 2001 г., второто – през 2002, а след това има още три бременности – едната от тях с близнаци. След тези 6 деца, през 2008 г., Надя решава да помоли лекаря си да имплантира всичките й останали ембриони наведнъж.

А кой е бащата? Интересен въпрос. Надя твърди, че бащата на всички нейни 14 деца е донор на име Дейвид Соломон. Те носят и неговото фамилно име. Сюлеман разказва, че е излизала със Соломон, но решила, че не е подходящ за нея. Все пак го е помолила да й бъде донор, така че тя да може да се подложи на осеменяване и да роди децата му. В същото време бащата на Надя е заявил, че историята с Дейвид Соломон е измислица и всъщност бащата е неизвестен.

0913-octo-inset-810x960

Днес Надя Сюлеман вече не използва купони за храна, защото използва парите, които прави от телевизионни участия, за да се грижи за голямото си семейство. Освен това, майката вече използва рожденото си име – Натали, може би, за да сложи край на трудното си минало и да отвори нова страница. За щастие, с порно и стриптийз кариерата й е свършено. Самата Сюлеман взима това решение, след като открива най-голямата си дъщеря да пробва облеклото, с което Надя танцува на пилон. Тогава тя решава, че не може да се занимава с този бизнес повече и в момента се опитва да стои далеч от него. По повода казва, че никога не се е чувствала по-щастлива в живота си.

Mw1ILeN-e1503210951473

Какво всъщност не е наред с Натали? Някои психолози окачествяват състоянието й като „Ефект на Полиана“ – случай, в който индивидът показва прекалена степен на наивност, живеейки в реалността, като се втурва ентусиазирано и оптимистично във всичко, без изобщо да помисли за последствията. Други пък определят действията й като „пристрастяване към бебета“ – състояние, което може би датира още от детските години на Натали, накарало я да се вманиачи в идеята за още и още деца.

Историята на Надя Сюлеман е невероятна, наистина. Прилича на притча, която ни учи до какво могат да доведат нелекуваните психически състояния и импулсивните решения, които взимаме в живота. И същевременно ни докосва до едно истинско чудо – чудото да родиш осемзнаци, които въпреки недоносени и с риск от генетични аномалии, оцеляват и порастват здрави. Всички до един. Така че днес да бъдат част от едно абсурдно голямо семейство, в което няма как да не бъде поне малко весело.

Screen-Shot-2017-08-27-at-17.55.59-1024x871


Повече информация Виж всички