Анджелина Джоли – щастието идва след Брад Пит

| от Лилия Огнянова |


Всички помним сълзливото интервю на Брад Пит за сп. GQ от преди няколко месеца, подкрепено с чудна фотосесия, на която актьорът позира в различни сърцераздирателни пози и със сълзи на очите.

Пред списанието Пит засяга темата за раздялата си с Джоли, но набляга предимно на себе си, колко му било трудно да си намери подходящ терапевт, как страдал и в крайна сметка си признава, че има проблеми с алкохола и често злоупотребява, включително пред децата си.

Добре е да се припомни, че Анджелина подаде молба за развод през септември миналата година, след голям скандал, включващ физическа саморазправа между съпруга ѝ и най-големия ѝ син – Мадокс. Случката е била на борда на частен самолет, с който семейството се е прибирало към дома си в Лос Анджелис.

Щом кацнали, Анджелина взела децата, прибрала ги вкъщи и заявила на Брад да не се и помисля да се прибира при тях. Впоследствие социалните служби и дори F.B.I са разследвали актьора по съмнения за насилие над децата му и употреба на наркотици.

Постепенно нещата отшумяха, но задвижването на развода беше вече факт. Анджелина запази твърдо мълчание по отношение на всичко, случващо се в живота ѝ, и най-вече касаещо Брад Пит и децата ѝ.

Бившият ѝ вече съпруг обаче не се сдържа да се покае публично пред хората, благодарение на интервюто си в GQ, но дали е поискал (и получил прошка) от самата Анджелина не става ясно.

Сега, почти година по-късно Джоли нарушава мълчанието си. В обширно интервю за сп. Vanity Fair тя разказва за трудните си периоди, за взимането на решение за раздяла, за филмовите и благотворителните си проекти, както и за новите цели в живота си.

Една от тях е да се научи да готви. По желание на децата си тя се е записала на кулинарен курс. Споделя, че всичко, към което се стреми, е да бъде добра майка и домакиня. Това е всичко, което иска към момента – да се грижи за децата и за новата си къща, да създава уют и спокойствие около себе си.

“Докато растях, бях изключително притеснена за майка ми. Не искам децата ми да изпитват притеснение за мен. Мисля, че е много по-важно да плачеш под душа, отколкото пред децата си. Те имат нужда да знаят, че всичко ще бъде наред, дори и ти сам да не си сигурен дали ще е така.” – споделя Джоли и с това дава точно обяснение защо е решила да се раздели с Брад, както и да се подложи на тежката операция по двойна мастектомия и отстраняване на яйчниците.

Актрисата вече е в менопауза и през смях приема думите, че все още е сексимвол за мнозина. Джоли споделя обаче, че сега се чувства много по-женствена, тъй като вече е осъзнала себе си и тялото си и се чувства спокойна и уверена.

Относно бившия си съпруг тя казва простичко: „Интересуваме се един от друг и се грижим за семейството ни, като и двамата работим за постигането на една и съща цел.“

Също споделя, че интервюто му с всички откровения пред GQ не я е изненадало. Но тя самата предпочита да държи личния си живот наистина личен.

Към момента Джоли твърди, че няма намерение да се завръща към киното, но мълвата в Холивуд твърди, че тя преговаря за участие в римейк на класиката на Бил Кондън от 1953 „The Bride of Frankenstein“.

Всички слухове, че Джоли се е развела с Пит заради друг мъж, като дори се спрягаше името на Джаред Лето, се оказаха напълно неверни. Тя споделя, че е щастлива от живота си и се чувства спокойно на мястото, на което е в момента.

Иска ми се да има повече жени като нея, които да мислят осъзнато и да не се страхуват от смели решения и кардинални промени. Защото именно като поемаме риск, задвижваме колелото на живота, за да ни донесе нови приключения и щастливи мигове, вместо да тъпчем на едно място, уморени от примирение с несгодите и нещастието.

И последно, но не и по важност – всяко дете заслужава щастливи родители! Дори и това да означава те да са разведени.