5 неща, с които ще се сбогувате, след като си вземете бебе куче

| от MamaMia |


Малките кученца са благословия, нали? Нежни, сладки създания, които се гушкат в ръцете ви и ви гледат с любов. Нали сте виждали онези идилични снимки, в които красиво семейство с две деца се е опънало доволно на дивана и гледа телевизия, а семейният лабрадор кротичко лежи в краката им?

Всичко това изобщо не е вярно. Малките кучета са цербери в бебешка кожа и докато не се сдобие с едно такова, човек няма идея колко пъти в минута може да кресне думата „НЕ!“.

Ако мислите, че кучето ще се впише във вашия начин на живот и ще го промени единствено като го обогати с обич, не сте познали. Четете надолу и вижте кои са част от нещата, на които трябва да кажете „Довиждане“, когато малкото, сладко бебенце дойде у дома.

1. Сън

Подобно на човешките бебета, малките кучета не спят твърде много през нощта. Те цвинкят, подпискват, плачкат, джафкат и издават всички възможни звуци, които могат да пробият дупка в черепа ви. Ако затворите изчадието в друга стая, то ще пищи, защото иска да е във вашата стая. Ако го сложите в легълце до вашето легло, пак ще пищи, защото иска да е на леглото. Ако го сложите на леглото, също ще пищи, защото ще реши, че иска да слезе.

2. Здрави ръце

Кучешките ангелчета хапят и то така, както и путбил в пълна полова зрялост не може да хапе. Те хапят непрекъснато, неутолимо и болезнено. Млечните им зъби са остри като игли, венците им са подути и те гризат всичко, което докопат, преимуществено човешки ръце и крака. Ако се надявате след смяната на зъбите кучето веднага да спре да хапе, забравете. Подчинено на навика и на удоволствието, което му доставят отчаяните ви крясъци „НЕ!“ , то ще продължава да ви хапе още дълго време. Може да мажете ръцете си с газ, маз и оцет, с водка, с люта чушка или антифриз – ще установите, че вашето куче обожава тези неща.

3. Хубави дрехи

Скъпи чорапогащници, дантелени бикини, нови блузи…няма смисъл от тези неща. Ако си имате вкъщи малко кученце, просто заключете всичките си прилични дрехи в някой шкаф, отделете един анцуг и едни чорапи с дупки и ходете само с тях. Дребните демони обожават да късат дрехи. Ако им дадете някой стар парцал, ще го подминат презрително. Но ново боди? Ще има дупка не само там, където се закопчава.

4. Спане до късно

Освен ако не искате да бъдете посрещнати от фекален тайфун, който се вихри у вас, ще трябва да станете не по-късно от 7 и да изведете животното. Разбира се, ако то още няма 4-5 месеца, това не ви гарантира избягването на тайфуна. Но му създава навици, които ще ви помогнат по-рядко да се дупите над пода с шише белина за в бъдеще.

5. Спокойно хапване пред телевизора

Ако си мислите, че вие може да ядете, докато куче не яде, сте в остро заблуждение. Малкият звяр ще се опита да докопа всяка пържола, слива или стрък праз, които се мерна в полезрението му. Ако сте свикнали да вечеряте пред телевизора на ниска маса, това просто няма да се случва за известен период от време.