Ноа и Емма – топ бебешки имена в САЩ за десетилетието

| от MamaMia |


Краят на тази година маркира и края на цяло десетилетие, което няма как да не бъде ознаменувано с редица класации. Този месец излезе и класация на най-полпулярните англоезични имена, избирани за децата в САЩ между началото на 2010 и края на 2019 година.

Източник на информацията е американската Администрация на Социалното осигуряване (SSA). Данните, които институцията е анализирала, са за девет години назад, защото все още не са известни данните за имената на родените през изминалата 2019. Анализирани са общо 35 млн. имена на новородени, за да се извадят 400-те най-популярни – 200 за момичета и 200 за момчета.

За момчетата избор номер 1 на родителите е било името Ноа, като най-много с това име деца са родени в град Джаксън, Мисисипи. Според статистиката за едно десетилетие в САЩ са се родили толкова бебета, наречени Ноа, че спокойно могат да напълнят целия град Джаксън, който е около 180 хил. души.

За момичетата топ име е Емма. В САЩ са се родили толкова много Емми за девет години, че могат да изпълнят град с размерите на Ранчо Кукамонга, Калифорния (население около 150 хил. души)

Ето десетте топ имена за момчета в САЩ за изминалите 9 години:

1. Ноа
2. Лиъм
3. Джейкъб
4. Мейсън
5. Уилям
6. Ийтън
7. Майкъл
8. Александър
9. Джеймс
10. Илайджа

10-те най-харесвани имена за момичета са:

1. Емма
2. София
3. Оливия
4. Изабелла
5. Ейва
6. Миа
7. Абигейл
8. Емили
9. Медисън
10. Шарлот

Вижте пълната класация тук.


Повече информация Виж всички